Şahin, bunun sonuçlarını yakın zamanda alacaklarını umut ettiklerini belirtti.

Birleşmiş Milletler'de (BM) düzenlenen Kadının Statüsü Komisyonu 57. oturumuna katılmak üzere New York'ta bulunan Bakan Fatma Şahin, 'Yasal Reformlar ve İyi Uygulamalar' ile 'Kadına Karşı Şiddet: Endişelerimiz, Cevaplarımız' konferansına katıldı. Son yıllarda kadına karşı şiddeti önlemek adına ciddi adımlar attıklarını kaydeden Bakan Şahin, "Türkiye'de kadına karşı şiddet uygulayanlara güvenlik butonu takılmaya başlandı. Türk adalet sisteminde ilk kez, 'zorlama hapis' yani verilen karara uymayanın özgürlüğünü elinden alacak şekilde çok yüksek caydırıcılık ve büyük cezalar başlattık. Konuyu toplumsal ve partiler üstü bir sorun olarak görüyoruz. Kadına yönelik şiddete karşı çıkan İstanbul Anlaşması'nı ilk çekincesiz imzalayan tek ülkeyiz. Bununla gurur duyuyoruz ve diğer ülkelerin de bu anlaşmayı hızlı bir şekilde imzalamasını bekliyoruz" dedi.

Kadın-erkek eşitliğiline inanılması ve şiddet mağdurlarına nasıl yaklaşılması konusunda 70 bin jandarma, 65 bin polis ve 17 bin din görevlisinin eğitime tabi tutulduğunu anlatan Bakan Şahin, mağdurlara istihdam ve psikolojik destek konularına eğildiklerini kaydetti. Şahin, son olarak Türkiye'nin şiddetsiz bir dünya için mücadele ettiğini vurgulayarak, "İstenilen en mükemmel kanun çıkartılsın, uygulamalar güçlendirilsin ama temel ihtiyaç sevgi toplumudur" diye konuştu.

Bakan Şahin daha sonra Hollanda, Fransa, Liberya, İngiltere, Pakistan ve BM Kadın Kolları yetkilileri ile basına kapalı ikili görüşmelerde bulundu. Şahin, Kadının Statüsü Komisyonu'na katılan heyet başkanlarının onuruna Türkevi'nde verilen resepsiyona katıldı. Gambia Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. İsatou Njie Saidy ile uzun süre sohbet etti. Heyet başkanları ile ayaküstü sohbet eden Şahin, davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.