Zümrütevler Mahallesi Handegül Sokak üzerinde saat 13.00 sıralarında meydana gelen olay iddiaya göre şöyle oldu. 80 yaşındaki Selahattin Aydoğan, Halil İbrahim Camiinde öğle namazını kıldıktan sonra cemaatle birlikte dışarı çıktı. Yaşlı adam yolda yürüdüğü sırada, yine aynı camiden çıktığı öğrenilen Tuğrul Canlı,  "amca ver elini öpeyim" dedikten sonra elindeki bıçağı ;saplamaya başladı. Boynuna ve sırtına isabet eden bıçak darbeleriyle yaralanan Selahattin Aydoğan kanlar içinde yere yığıldı. Camiden çıkan diğer vatandaşlar ve mahalle sakinleri kaçmaya çalışan Tuğrul Canlı’yı yakalayıp olay yerine polis ve ambulans çağırdı. Kısa süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri yerde kanlar içinde yatan yaşlı adama müdahale etti. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Selahattin Aydoğan kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Vatandaşlar yakaladıkları zanlıyı polise teslim etti, ;polis zanlıyı ekip otosuyla birlikte olay yerinden uzaklaştırıp polis merkezine götürdü.

BOYNUNDA HAÇ İŞARETİ VARDI

Aynı camide namaz kılan mahalle sakinleri zanlı Tuğrul Canlı ile ilgili olarak, "ara sıra camiye gelirdi, boynunda belirgin bir haç işareti vardı" diye konuştu. Cinayeti gören cemaatten bir kişi, "Beraber camiden çıkmıştık, arkasından yaklaşıp birden bıçağı saplamaya başladı" diye konuştu.

Cinayet zanlısını yakalayan gençlerden birisi de ; "Ardından yaklaşıp amca ver elini öpeyim, dedi sonra bıçağı çıkarıp sapladı. Kaçmaya çalışırken yakalayıp polis çağırdık" dedi. Polis olay yerini emniyet şeridi çekerek güvenlik çemberine alırken yaşlı adamın yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. Selahattin Aydoğan’ın cenazesi olay yeri inceleme ekibinin çalışmasının ardından morga kaldırılırken, zanlının cinayeti neden işlediği polis mekezindeki sorgulamasının ardından ortaya çıkacak.