Kurban bayramına çok az bir süre kala, bu sene Angus ithal edilmeyecek olması yerli üreticiler arasında sevince yol açtı. Geçtiğimiz yıl sadece dönemsel olarak Kurban Bayramı için hayvan ithal edilmesinin, yerli üreticilerin tüm hesaplarını ve yerli hayvancılık politikasındaki dengeleri bozduğunu belirten üreticiler, "Bu noktada hükümetin aldığı bu kararı doğru ve olumlu buluyoruz. Eğer yerli üreticiler de fiyatları dönemsel şekilde speküle edip ortalığı şişirmezlerse, et fiyatlarındaki denge kısa bir süre içinde yerli yerine oturur" dediler.

Kurbanlık ve hayvan yetiştiriciliği yapan Çorlu'daki 46 dönümlük Büyükbaş Kurbanlık Çiftliğinde çok özel üretim gerçekleştiren İKRA Hayvancılık Genel Müdürü Murat Çalık, "Türkiye'nin tarım ve hayvancılık politikasının dönemsel şekilde ele alınmaması, çok özel bir süreçle hayvancılığın katma değeri yüksek bir norma ulaştırılması gerekir. İç piyasanın ateşini almak için geçtiğimiz yıl ithal edilen Anguslar, hem ulusal damak tadımızı bozdu, hem de hayvancılığımızın temeline onulmaz yaralar açtı. Yerli üretimi desteklemek, hayvancılığımızı tekrar "Para eder ve katma değer üretir" bir pozisyona sokmak istiyorsak, özellikle köylülerimizin tekrar hayvancılığa dönüşünü desteklemeliyiz. Hayvancılığa bu yönde farklı bir vizyon açmalıyız" dedi.

Kurban bayramının yaklaştığı günlerde İKRA Hayvancılık olarak çok özel kampanyalara imza attıklarını, İstanbul ve Çorlu'da alternatifli kurbanlık hizmeti sunduklarını kaydeden Çalık, şöyle devam etti: Vereceğiniz Vekâlet ile; 7'şer Kişilik Ortaklı Gruplarımıza, İster 1 Hisse Yâda Dilediğiniz KADAR HİSSE ile Katılabilirsiniz. Bayramın 1. GÜNÜ EVİNİZE TESLİM Edeceğimiz Kurban Hisselerimizin;

- 1. Seçenek :  25 - 30 Kğ. Arası Kurban Eti Olan Hissemiz, 850 TL,

- 2. Seçenek :  31-  35 Kğ. Arası Kurban Eti Olan Hissemiz, 950 TL olup;

- 3. Seçenek :  38-  45 Kğ. Arası Kurban Eti Olan Hissemiz, 1.050 TL 'dir.

Ayrıca Evinizde Uğraşmayın Diye 2 'şer Kg. Halinde de Parçalıyoruz.

Kurban Etinizi "Sadece Evinize Değil" Niyetiniz Doğrultusunda İstanbul ve Çorlu İçindeki Talebe Yurtları ve Kurslarına Bağışlayabilirsiniz. Dilerseniz Kurbanınızı Bağış Yapmak İstediğiniz Adrese, SİZİN ADINIZA Ücretsiz Teslim Ediyoruz. Hisse seçimi Yapacağınız Kurbanınızın Ödemesi, Kurban Etiniz EVİNİZE TESLİM Edilirken Tahsil Edilecektir. (Erken Ödeme veya Kaparo Söz Konusu Değildir.)

Fiyatımıza Kesim, Pay Etme, Ambalaj ve Evinize Teslime Kadar (Her şey) Dâhildir.

Niyetiniz; Sadece Allah (cc) 'ın Rızası Olsun ve Allah (cc) Kurbanınızı Kabul Buyursun" açıklamasını yaptı.

İKRA Hayvancılık Genel Müdürü Murat Çalık; istenilirse canlı olarak temin edilebilecek hayvanların, "2, 3, 5 yâda 7 Hisseye ve Her Bütçeye Uygun KURBANLIĞINIZI Bizden Temin Edebilirsiniz. Ayakta veya Baskül - Kantar Hesabı ile Kurbanlığınızı Canlı Olarak da Alabilirsiniz. Çiftliğimizin Sıhhi Şartlarında, İslami Usullere Uygun Olarak Kestirebilir veya Parçalatabilirsiniz. Talebiniz Doğrultusunda Kurbanlığınızı CANLI Olarak veya Vereceğiniz Vekâlet ile KESİLMİŞ Olarak da Adresinize İsteyebilirsiniz. Yıllardır devam eden hizmetlerimiz için duanızı ve desteklerinizi bekliyoruz.