Dünyanın En İyi 400 Üniversitesi sıralamasında yükselişini sürdüren ODTÜ'nün, en iyi ilk 200'e girmesine az kaldı.

Tüm dünyada 17 bin başarılı öğretim üyesinin görüşleri alındı. Dünyanın En İyi 400 Üniversitesi sıralaması ortaya çıkarıldı. Çalışmayı yapan İngiliz Times Higher Education (THE) Kurumu da söz konusu sıralamayı açıkladı. Sıralamada ODTÜ 201-225, Bilkent ve Koç üniversiteleri 226-250, İTÜ ve Boğaziçi üniversiteleri 276-300 aralığında yer aldı.

ŞAMPİYON DEĞİŞMEDİ

Koç Üniversitesi bu yıl ilk kez sıralamaya girdi. Sıralamanın sürprizi Harvard'ın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şampiyonluğu California Teknoloji Enstitüsü'ne (California Institute of Technology-Caltech) kaptırmasının yanı sıra ikincilikten de olarak 4. sıraya düşmesi oldu.

ODTÜ‘DE HEDEF İLK 200

Türk üniversiteleri içerisinde birinci sırada bulunan ODTÜ, geçen sene 276-300 sıralama bandında yer almıştı. Ankara'da eğitim veren ODTÜ, büyük bir sıçrama yaparak bu yıl 201-225 bandına yükseldi.

ODTÜ ilk 200 üniversite arasında yer almak için çalışmalarını sürdürürken, Times Higher Education, yaptığı sıralamada 'araştırma (bütçe ve tanınırlık)', 'eğitim öğretim ortamı', 'araştırmanın etkisi', 'sanayiden elde edilen gelir' ve 'uluslararası boyut' kıstaslarını kullanıyor.