Almanya'da yayımlanan CFO-Insight dergisinin 2008'den bu yana her yıl verdiği ''Gelişmekte olan Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nda (BDT) Yılın CFO'su'' ödülüne bu yıl Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Kılıç layık görüldü.

Kılıç, ödülünü Viyana'daki tarihi Ferstel Sarayı'nda düzenlenen gala yemeğinin ardından CFO-İnsight dergisi Genel Yayın Yönetmeni Armin Haeberle ile 2009 yılı ödülü sahibi Birleşik Mağazalar A.Ş (BİM) İcra Kurulu Üyesi ve CFO Haluk Dortluoğlu'nun elinden aldı.

Coşkun Kılıç, ''Gelişmekte olan Avrupa ve BDT ülkelerindeki'' 8 kişi arasından ödülün kendisine verilmesinden gurur duyduğunu ifade ederek, jüriye ve CFO-İnsight dergisinin yöneticilerine teşekkür etti.

THY'nin faaliyetleri hakkında da bilgi veren Kılıç, THY'nın sahip olduğu filo ve verdiği başarılı hizmet sebebiyle dünyadaki hava yolları arasında ikinci sırada yer aldığını belirtti.

Viyana'daki tarihi Ferstel Sarayı'nda verilen gala yemeği ve ödül törenine Avrupa ve BDT ülkelerinden yaklaşık 200 konuk katıldı.

CFO-Insight dergisi-

Almanya'nın başkenti Berlin ve Frankfurt ile İngiltere'nin başkenti Londra'da ofisleri bulunan CFO-Insight dergisi, gelişmekte olan Avrupa ile BDT ülkelerinde faaliyet gösteren ''Chief Financial Officer-Mali İşlerden Sorumlu Yöneticilere (CFO)'' raporlama, görüş ve veri yayımlayan bir kuruluş olarak biliniyor.

CFO-Insight, ''insan kaynakları, kariyer, finansman, beklenti ve tahminler, likidite riski yönetimi, piyasalar ve ekonomi'' gibi alanlarda da güçlü bir kadroyla üst düzey finans yöneticilerini bilgilendirmek üzere uzman görüşleri sunuyor.

2008 yılından bu yana her yıl, gelişmekte olan Avrupa piyasalarındaki CFO'ları değerlendirmek suretiyle, o yıl farklılık oluşturmuş CFO'lar arasından yılın CFO'sunu seçerek ödül veriyor.