Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda, 2013 Piri Reis Haritası'nın 500.yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere ilişkin basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Düşürülen Türk savaş uçağıyla ilgili, El Arabiya televizyonunda yer alan iddiaların hatırlatılması üzerine, Yılmaz, bu konuda Türk makamlarının verdiği tüm bilgilerin doğru olduğunu vurguladı.

Yılmaz, bilgilerde hiçbir yanlışlık ve çelişki olmadığını belirterek, bu konuda dezenformasyon yapıldığını söyledi.

Konuyla ilgili düzeltme amaçlı bir açıklama yapmanın bile birilerini incitebileceğini ifade eden Yılmaz, ''Kamu idaresi eksik bilgi verebilir, ancak kesinlikle yanlış bilgi vermez. Gerek Genelkurmay gerek Dışişleri Bakanlığı her ne bilgi verdiyse, bilin ki hepsi doğrudur. Hiçbir yanlış bilgi yoktur. Biri diğeriyle çelişen husus da yoktur. Her bir farklı görünen kısmın da izaha ihtiyacı vardır. Ama gereken tüm açıklamalar yapılacak'' değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, konunun yeniden araştırılıp araştırılmayacağına dair soruya da, ''Dışişleri Bakanlığımız inceliyor, ancak şunu söylüyoruz ki kesinlikle iddia edilen hususların hiçbirisi doğru değildir'' diye konuştu.