Namık Kemal Mahallesi’nde oturan 5 çocuk annesi Gülbeyez Köse, geçen 16 Mayıs günü kalp rahatsızlığı nedeniyle KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne gitti. Acil Serviste kalp krizi geçiren Köse yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Geceyi hastanede geçiren Köse bir gün sonra anjiyo oldu. KSÜ Hanefi Öksüz Kalp Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altında tutulan Köse, gece bilinmeyen nedenle hastanenin 2’inci katından düştü. Köse’nin vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluştu ve hastanede ameliyat edildi. Yaklaşık 2 hafta hastanede tedavi gören Köse, taburcu edilerek evine gönderildi.
’ŞAKA GİBİ’
Gülbeyaz Köse’nin oğlu Durdu Köse, annesini kalp tedavisi için hastaneye götürdüklerini ancak yoğun bakım ünitesinden düştüğünü öğrenince şok olduklarını söyledi. Annesinin 2 hafta hastanede tedavi gördüğünü anlatan Köse şöyle dedi:
"Annemi hastaneye yürüyerek götürdük. Bir gün sonra yoğun bakım ünitesinden düştüğünü söylediler. Gerçekten şaka gibi. İnanması güç. Şu anda evde yatalak durumda. Kalça kemiği, omuzu ve kaburgasında kırıklar var. Bize ciddi bir açıklama yapmadılar. Sadece nöbetçi bir doktor, annemin oksijen maskesini çıkarmaya çalıştığını söyledi. Ama hastane yönetiminde bizi tatmin edici bir şey söylemediler."
Durdu Köse, sorumlular hakkında şikayetçi ve davacı olduklarını sözlerine ekledi.
KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri ise, konuyla ilgili açıklama yapmadı.