Edinilen bilgiye göre, şehir merkezinden yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki 1300 rakımlı, 80 haneli Pırnallı köyünde yaşayan Fatma Yılmaz, sabah saatlerinde rahatsızlanması üzerine yakınları İl Özel İdaresinden yardım istedi.

Bunun üzerine, kar kalınlığının yaklaşık 2 metreyi bulduğu yolun ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgede çalışmalara başladı.

Kar yağışı ve çığ tehlikesine rağmen greyderle yaklaşık 8 saat süren çalışmaların ardından yol ulaşıma açıldıktan sonra Yılmaz, eşi Sadık Yılmaz'ın otomobiliyle Erzurum Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Fatma Yılmaz'ın eşi Sadık Yılmaz ise yetkililere teşekkür ederek, devletin vatandaşına verdiği değerin kedisini ve ailesini çok mutlu ettiğini söyledi.

Bir yıldır yakalandığı hastalık nedeniyle tedavi gördüğünü ve dün gece ağrılarının arttığını anlatan Fatma Yılmaz ise şöyle konuştu:

"Bir haftadır köyümüze aralıksız kar yağıyor. Kar kalınlığı 2 metreyi buldu. Yolumuz kapandı, dün gece ağrılarım arttı. Sabah eşim İl Özel İdaresi yetkililerini telefonla arayarak yolumuzun açılmasını talep etti. İl Özel İdaresi ekipleri göz gözü görmeyen bu karda kendi hayatlarını riske atarak bize yardıma geldiler. Devletimiz çok büyük. Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun."