Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında 4 askerin şehit olduğunu, 8 askerin ise yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada; bugün saat 16.55 sıralarında, 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bir S-70 Skorsky tipi helikopterin, Dağlıca'nın 12 kilometre kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği sırada, ilk belirlemelere göre, güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğradığı kaydedildi.

''Kaza sonucunda 4 personelimiz şehit olmuş, 8 personelimiz yaralanmıştır. Şehit ve yaralılarımız Hakkari ve Yüksekova'ya tahliye edilmişlerdir'' ifadelerinin yer aldığı açıklamada, kazayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlandığı belirtildi.

Açıklamada, ''Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar dileriz'' denildi.

ŞEHİT SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu yaralanan askerden biri tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybederken, şehit sayısı 5'e yükselmiş oldu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teknik arıza nedeniyle düşen helikopterde yaralanan 5 asker, 2 askeri helikopterle Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Prof. Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma Hastanesine getilerek tedavi altına alınmıştı. Yaralılardan durumu ağır olan 1 asker, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayıp şehit oldu. Şehit askerin naaşı, ambulansla Asker hastanesi morguna götürüldü.

BAŞBAKAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e telgraf göndererek başsağlığı diledi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Sayın Başbakanımız Hakkari’de bir helikopterimizin düşmesi sonucu 4 askerimizin şehit olması ve 8 askerimizin yaralanması dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sayın Necdet Özel’e bir başsağlığı mesajı göndererek üzüntülerini iletmiş, yaralı askerlerimiz için acil şifalar dileğinde bulunmuştur" denildi.