Yalıkavak Küdür mevkisinde sabah erken saatlerde devriye atan jandarma, zodyak bottan inen 35 kişi gördü. Jandarma durumu fark edince ekiplerle birlikte 35 göçmenin bulunduğu noktaya giderek 13’ü erkek, 8 kadın ve 14 çocuk toplam 35 kişi ile karşılaştı. İddiaya göre Aydın’ın Didim İlçöesinde 6 metre uzunluğunda 2,5 metre genişliğinde olan bir zodyak bota bindirilen 35 göçmen kandırılarak Yunanistan diye Bodrum’a bırakıldı.

FİLMLERE KONU OLAN GÖÇMEN HİKAYESİ GERÇEK OLDU

Yıllar önce filimlere konu olan Göçmen hikayesi Bodrum’da gerçek oldu. Didim’den görülen küdür yarım adasını 33 burma, 2 Filistinli olan kaçak göçmenlere karşı ada Yunanistan oraya gideceksiniz diyerek Göçmenleri Küdür mevkisine bıraktılar. Bottan inen 35 kişi karşısında jandarmayı görünce durumu anladı.Yalıkavak Jandarma Komutanlığı’na götürülen 35 göçmene ise Yalıkavak Belediyesi sahip çıktı.Günlerdir yollarda olan aç ve susuz göçmenlerin yiyecek ihtiyaçlarını karşılayan Yalıkavak Belediye’si çocuklara ise mama, çocuk bezi ve giyecek yardımında bulundu.

Öte yandan göçmenlerin yanında her hangi bir insan kaçakçısı bulunmazken 35 kişinin zotyak botu kendilerinin kullandığı da öne sürüldü. Konu ile ilgili Bodrum jandarma komutanlığı ise geniş çaplı soruşturma başlattı. Göçmenlerin işlemlerinin ardından ise Bodrum Emniyet müdürlüğüne teslim edileceği ve oradan da Muğla yabancılar şube müdürlüğüne götürülerek sınır dışı edileceği de öğrenildi.