Yunanistan'ın, Türk-Yunan sınırında inşasına geçen yılın mayıs ayında başladığı ancak bölge halkının tepkileri ve ekonomik imkansızlıklar nedeniyle yarıda bıraktığı dev hendek kazımına yeniden başladığı bildirildi.

Atina'da yayımlanan Dimokratia gazetesi, Evros (Meriç) bölgesindeki hendek çalışmalarının Yunanistan Savunma Bakanı Panos Panayotopulos'un talimatıyla yeniden başlatıldığını duyurdu.

Gazete, hendeğin ''Türk tanklarının Meriç'te köprü kurup geçişini önlemek'' amacıyla inşa edildiğini belirttiği haberinde, Panayotopulos'un, şu ana kadar yüzde 40'lık bölümü tamamlanan hendek çalışmalarının kısıtlı imkanlarla da olsa sürdürülmesi konusunda Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na talimat verdiğini bildirdi.

Meriç'te, 120 kilometre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde ve 7 metre derinliğinde inşa edilmesi planlanan hendek projesi, bir bölümü tamamlandıktan sonra Sufli (Sofulu) belediyesinin tepkileri ve ekonomik imkansızlıklar nedeniyle askıya alınmıştı.

Yunan medyasında daha önce çıkan haberlerde, Meriç'te, Türk-Yunan sınırının büyük bölümünü kapsaması planlanan hendeğin, hem tankların geçişini imkansız kılacağı hem de kaçak göçmenlerin Yunanistan'a gelişini önleyeceği belirtilerek, projenin tamamlanmasından sonra bu bölgedeki askeri güçlerin büyük bir bölümünün personel ihtiyacının bulunduğu adalara nakledilebileceğini bildirilmişti