Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Erkek Yetiştirme Yurdu’nda, geçen 10 Ocak’ta yapılan sayım sırasında, her ikisi de 13 yaşında olan K.Ç. ve B.K.’nin eksik olduğu farkedildi. İki çocuğun odalarında yapılan aramada, ’Kaçtık’ yazılı bir not bulundu. Yurt yönetimi, durumu Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ve Çocuk Şubesi ekiplerine bildirip, notu teslim etti. Harekete geçen polis, iki çocuğu aynı gün akşam saatlerinde şehir merkezindeki bir parkın yanında dolaşırken buldu.

Çocuklar polisteki ifadelerinde, yurdun yakınında tanıştıkları hurdacı N.T.’nin kendilerine 25’er TL para verdiğini daha sonra Uncubozköy Mahallesi’ndeki dağlık alana götürüp, tecavüz ettiğini ileri sürüp, şikayetçi oldu. İki çocuk, kendilerine tecavüz ettiğini öne sürdükleri N.T.’yi polisteki sabıkalılar dosyasından teşhis etti. Polis, N.T.’yi evinde yakaladı. Kendisine iftira atıldığını ileri süren ve suçlamaları kabul etmeyen N.T., polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

N.T. hakkında, 1.5 yıl önce yine yurttan kaçtığı ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen 15 yaşındaki R.E.’ye tecavüz ettiği ididasıyla hakkında açılan davanın da sürdüğü öğrenildi. Bu davada tutuksuz yargılanan N.T.’nin 28 Mart’ta hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.