Olay saat 15.00 sıralarında Beyoğlu Çakma Mescid Mahallesi Akarca Sokakta bulunan İstanbul Valiliği Rotary Çocuk evinde meydana geldi.

11 yaşında yurtta kalan bir çocuk 8 katlı binanın 5'inci katından intihar etmek istedi. Camdan dışarı çıkarak kendini dışarı sarkıtan çocuğu görevliler kurtarmak istedi. Ancak çocuk görevlilerin kurtarma çabasını geri çevirdi. Çevrede toplanan vatandaşlar da kurtarmaya çalışan görevliye tepki gösterdi. Bunun üzerine görevli geri çekildi. Bir süre sonra olay yerine itfaiye ekipleri geldi. Branda açan itfaiye ekipleri beklemeye başladı.

Çevrede bulunan vatandaşlar yaşanan olaylara tepki gösterdi. Yaşlı bir kadın ağlayarak çocuğun intihar etmesine tepki gösterdi. Bir süre sonra çocuk intihardan vazgeçti. 11 yaşındaki çocuk görevlinin yardımıyla yeniden içeri alındı. Çevrede toplanan vatandaşlar da birbirlerine sarılarak çocuğun intihardan vazgeçmesine sevindi. Olaya şahit olan görgü tanıkları çocuğun yurtta kalmayı istemediğini iddia etti. Görgü tanıkları bu yüzden çocuğun sorun yaşadığını ve atlamak istdeğini öne sürdüler. 11 yaşındaki çocuk ifadesinin alınması için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.