Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ülkenin doğu kesimlerinde bugün görülecek yağışlara ilave olarak gece saatlerinden itibaren yurdun batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek.

Tahminlere göre, yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Samsun, Amasya ve Çorum çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Zonguldak, Bartın, Düzce ve Bolu çevrelerinde kuvvetli olacak.

10 Nisan Salı günü de ülkenin büyük bir bölümünde aralıklarla devam edecek yağışlar, Güney ve İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz kıyıları ile Burdur, Eskişehir ve Bolu çevrelerinde etkisini artıracak.

Yağışların hafta sonuna kadar güney, iç ve doğu kesimlerde aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları; yarın Marmara ve Batı Karadeniz'de, 10 ve 11 Nisan günleri ise kuzey ve iç bölgelerde 6-10 derece azalacağı tahmin ediliyor.