DİLEK Sürgün 33 yaşında. 25 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatı karardı. Yüzünü tamamen kaybeden Sürgün, 60’tan fazla ameliyat geçirdi, ancak yeterli olmadı. Yüz nakli olmak için Gazi Üniversitesi Hastanesi’ne başvuran Sürgün’ün hayatı, nakil olmadan değişti. İnternetten tanıştığı Hüseyin Ünlü ile filmlere konu olacak bir hikâye ile sözlenen Sürgün, yüz naklinden sonra hem evlenecek, hem de en sevdiği işi, “güzellik uzmanlığı”nı yapmaya devam edecek. Sürgün kaza sonrasında değişen hayatını şöyle anlattı:

Yüz nakli olursam Hüseyin’le evleneceğim

“Elazığ’da güzellik uzmanı olarak çalışıyordum. 2004’te trafik kazası geçirdim. Yüzüm paramparça oldu. Gazi Hastanesi’ne nakil olmak için başvuruda bulunmuştum. Yüzüm bu halde olduğu için dışarı çıkmıyorum ama 1 yıl önce hayatımda çok güzel bir gelişme oldu. Âşık oldum. Yüz nakli olursam onunla evleneceğim ve en sevdiğim işi yapmaya bıraktığım yerden devam edeceğim.”

İnternette tanışıp 14 Şubat’ta buluştular

Hüseyin Ünlü aşkını şöyle anlattı: “Dilek o kadar iyi bir insan ki ben onun yüzünün nasıl göründüğüne bakmadım. Dilek ile internette tanıştık. İnternette kaza geçirdiğini anlatmıştı. Yüzünü kaybettiğini söylemişti. Ben konuşmalarımızdan ona aşık olmuştum bile. Farklı şehirlerdeydik. Geçen yıl 14 Şubat’ta Dilek’in olduğu yere gittim ve bu karşılaşma daha iyi geldi.”

Benim için dünyanın en güzel kadını

DİLEK Sürgün ile sözlenen Hüseyin Ünlü çok mutlu: “Aşk ve sevgi kalpte saklı. O benim için dünyanın en güzel kadını. Aileme onunla evlenmek istediğimi söylediğimde çok iyi karşıladılar. Sözlendik. Üstümüze çok düşüyorlar. Çok mutluyuz. Yüz nakli olmadan Dilek’i ikna edip evlenmek istiyorum. Çünkü ben onu böyle sevdim.”