Bursa’nın İnegöl ilçesinde Boğazköy Barajı’na serinlemek için giren 4 arkadaştan biri boğuldu. Edinilen bilgiye göre, Şenol Şen, Mustafa Yel, Erol Özbay ve Erol Yavuz, saat 15.00 sıralarında motosikletleriyle Çayyak köyünden Boğazköy Barajı’na gittiler. Baraj gölüne giren arkadaşlardan Şenol Şen (28), suda çırpınmaya başladığı ve arkadaşlarından yardım istedi. Arkadaşları yetişinceye kadar Şen, gözden kayboldu. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine jandarma, 112 ve İnegöl Belediye Arama Kurtarma Ekibi geldi. Bursa AKUT’a haber verilmesi üzerine AKUT’tan gelen dalgıçlar arama çalışması başlattı. Evli ve 2 çocuk babası olan Şen’i arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

BARAJDA BOĞULAN ADAMIN CESEDİNE ULAŞILDI

Bursa’nın İnegöl ilçesinde serinlemek için girdiği Boğazköy Barajı’nda boğulan şahsın cesedi bulundu. Edinilen bilgiye göre, arkadaşlarıyla saat 15.00 sıralarında girdiği Boğazköy Barajı’nda bir süre sonra gözden kaybolan Şenol Şen’i (28), aramak için çalışma başlatan ekipler, 21.30 sıralarında Şen’in cesedine ulaştı. Bursa’dan gelen Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri tarafından sudan çıkartılan ceset, cenaze aracıyla İnegöl Devlet Hastanesi morguna getirildi. 2.5 saatlik arama çalışmaları sonucunda cesede ulaşan Nilüfer Arama Kurtarma Sualtı Birimi Sorumlusu Hikmet Orakçı, havanın karanlık olması nedeniyle görüş açısı olmamasından dolayı el yardımı ile arama yaptıklarını, cesede 4.5 metre derinlikle balçığa saplanmış şekilde ulaştıklarını söyledi.

SAMSUN

Samsun’un Çarşamba ilçesine bağlı Hürriyet beldesi sahilinde serinlemek için denize giren iki gençten biri boğularak hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, Emre Algül (18) ile Süleyman Tiryakioğlu (18) serinlemek için denize girdi. Boğulma tehlikesi geçiren Süleyman Tiryakioğlu kendi imkanı ile kurtulurken, Emre Algül ise denizde kayboldu. Vatandaşlar ve sahil güvenlik ekiplerinin yoğun aramaları sonucu bulunan Emre Algül, ambulansla Çarşamba Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Yapılan müdahaleye cevap vermeyen Emre Algül, hayatını kaybetti. Algül’ün hayatını kaybettiğini öğrenen yakınları hastane önünde sinir krizleri geçirirken, savcılık olay ile ilgili inceleme başlattı.

KONYA

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü’ne yüzmek için giren polis memuru boğularak hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Huzur Timleri’nde görevli olan ve iznini Beyşehir’de geçiren 15 yıllık polis memuru evli ve 3 çocuk babası Nurettin Şen (42), ailesi ve arkadaşlarıyla Beyşehir Gölü Karaburun Plajı’nda suya girdi.

Şen, gölde yüzerken görgü tanıklarının iddiasına göre kıyıya yakın mesafede bulunan, su içerisindeki şişme kaydırak üzerinden suya atladı. Yaklaşık 1 metre derinliği olduğu belirtilen suda gözlerden kaybolan Şen’i çevreden yetişenler hemen sudan kıyıya çıkardı. Plajda tesadüfen bulunan sağlık görevlilerinin ilk müdahaleyi yaptığı Şen’e olay yerine gelen 112 sağlık görevlileri de uzun süre suni teneffüs ve kalp masajı yaptı. Müdahaleye cevap veren Şen, ambulansla Beyşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste doktorların yaklaşık 1 saat süren müdahalesine rağmen Şen, hayatını kaybetti.

Şen’in eşi ve çocukları, yakınları acil serviste sinir krizleri geçirdi. Şen’in cenazesi, otopsi için hastane morguna alındı. Ailesi, güvenlik güçlerine Şen’in yüzme bildiğini ve sudan çıkarıldığı bölgenin göbek hizasına geldiği bilgisini verirken, başını çarpması sonucu bilincini kaybetmiş olabileceğini söyledi. İzmir'de görevli polis memurunun Beyşehir ilçesine bağlı Eğirler Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa’da iki kişi, serinlemek için girdikleri su kanalında boğularak hayatını kaybetti. Olay, bayramın ikinci günü meydana geldi. Alınan bilgiye göre Şanlıurfa’nın Harran ilçesi Bellitaş köyü Ambarlı mezrasında ikamet eden N.C. ve H.C., serinlemek için girdiği sulama kanalında boğularak hayatını kaybetti. Yakınlarının jandarma ekiplerine haber vermesi üzerine yapılan araştırma sonucu N.C. ve H.C. ölü olarak sudan çıkarıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.