Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, bitkisel bile olsa tablet, kapsül, şurup vesaire formu verilmiş ilaçların Sağlık Bakanlığı onayında satılması gerektiğini bildirdi.

Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, Balıkesirli Nilüfer Gülmez'in, 'mango özlü' zayıflama ilacı yüzünden ölüm kalım savaşı verdiği yönündeki haberlerin ardından sağlık bakanlığının ''Bu ilaçlar öldürüyor'' şeklinde açıklama yaptığını hatırlattı.

Her fırsatta bilinçsizce kullanılan zayıflama ilaçlarının tehlikesine dikkat çektiklerini vurgulayan Saydan, şunları kaydetti:

''Bitkisel bile olsa tablet, kapsül, şurup vesaire formu verilmiş ilaçların Sağlık Bakanlığı onayında satılması gerekir. Halkımızın sağlığının birinci sorumlusu olan Sağlık Bakanlığı, bu ilaçların öldürücü olduğunu bile bile hala Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde ruhsat alınıp, satılmasına nasıl izin veriyor, anlayabilmiş değiliz. Bu ilaçların satışına dur demek için daha kaç kişinin yaşamının tehlikeye girmesi gerekiyor.''