SAVCI AÇIKLAMA YAPTI

Beycuma Cezaevi'ndeki yangın söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, 4 bloklu cezaevi binasının bir bloğunun çatısının tamamen yandığını söyledi.

Özbakır, yemekhane ve sosyal tesislerinin bulunduğu bloktaki çatı yangını ile ilgili isyan gibi bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti. Bahçede bekletilen 425 mahkumun geniş güvenlik tedbirleri arasında diğer cezaevlerine nakil edileceğini açıklayan Özbakır, "Mahkumların hepsinin sağlık durum iyi. Bahçede bekletiliyorlar. Kesinlikle sabotaj yada isyan olayı söz konusu değildir.

Yangın baca yangınıdır. Bir bloğunun çatısı tamamen yandı. Söndürme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Her şey kontrol altında. Geniş güvenlik tedbirleri arasında mahkumlarımız çevre cezaevlerine nakil edilecek" dedi.

Zonguldak'ın Merkez ilçesi de dahil olmak üzere tüm çevre ilçe ve belde belediyelerinin itfaiye araçlarının yangın bölgesine sevk edildiği, söndürme çalışmaları süren yangının kontrol altına alındığı belirtildi.