Aykut Kocaman Şike tezahüratından neden rahatsız oldu?

 Fenerbahçe maçında, çalıştırdığı kulübün taraftarlarının şike tezahüratı yapmasını eleştiren Torku Konyaspor Teknik Direktörü Kocaman, " Şike yapsana, şike yapsana, Aziz Yıldırım şike yapsana" sözlerinden pek rahatsız olmuş galiba...

Türkiye'de en sevilmeyen takım neden Fenerbahçe?

Bunun bir gerçek olduğu şimdilerde daha iyi anlaşılıyor

Torku Konyaspor maçı gösterdi ki F.Bahçe taraflı-tarafsız halkın kalbinden uzaklaşıyor. Peki neden F.Bahçe bu kadar sevilmiyor?

Bence bu nedenin başlıca nedeni Ali Şen'dir. Çünkü maçları kurtarmak için yaptığı itici açıklamalar ile kitleleri Fenerbahçe düşmanı yaptı.

Sonrasında ise Aziz Yıldırım, benzer durumlar ile sporseverleri F.Bahçeye karşı tutum izlemeye sevk ettiği görülüyor.

Geçmişte bir araştırma şirketinin yaptığı ‘taraftar anketi’nde en ilginç madde ise "en hoşlanmadığınız takım hangisiydi". Cevap mı? Türkiye’nin en sevilmeyen takımı yüzde 70 civarında F.Bahçe, yani sarı-lacivert renklere gönül verenler dışındaki her futbolsever.

Öncelikle her şey 3 Temmuzla başladı diyemem.

Ama 3 temmuz şike süreci ile  F.Bahçeye oluşan kin katlandı.

Önce şike yapmadık dediler CAS dahil ciddi ciddi gitmedikleri mahkeme kalmadı.

Ben şike yaptıysam Fenerbahçe için yaptım şahıslar ve kurumlar ayrılamaz dedi Aziz başkan...

Daha sonra şike yapmadım yok operasyon falan dendi o kadar çok şey deniyor ki ciddi ciddi ezberlemeye kalksan uzun zamanını alır insanın. Kimi aman iktidar yaptı diyen oldu Gülen cemaati diyen oldu o kadar siyasallaştı ki konu artık gına geldi.

Ayrıca Aziz Yıldırım Türkiye cumhuriyetinin hakim ve savcılarının vereceği her türlü karara saygılıyım dedi.

Ve karar çıktıktan sonra : Ben bu kararı tanımıyorum dedi.

Rakip takım taraftarları "Aziz Yıldırım ortalığı karıştırmak için Fenerbahçe taraftarını kullanıyor ve Fenerbahçelilerde buna karşı çıkmıyor" diyorlar.

Böyle dediklerinde de pek haksız sayılmazlar. Çünkü bir ara Aziz Yıldırım'ı ıslıkladılar "istifa" dediler bir kaç iyi sonuç aldıklarında adamı kahraman ilan ettiler.

Şunu söylemem gerek ki : Fenerbahçe taraftarı gerçekten takımını sevse tarihine leke süren o kişiye yada kişilere karşı çıkardı kapı dışarı ederdi gerekirse maçlara bile gitmezdi ama sarı lacivertliler böyle yapmadı ve doğal olarak durum ortada..

Alkışlamaya devam ediyorlar.  Çünkü onlarda biliyor veya anlıyorlar ne dümenler çevirdiklerini...!

Şunu söyleyeyim F.Bahçe camiası şikeden sorumlu olanları yada adları şike olayına karışanları kulüpten kovsalardı yani kendi içindeki kirlilikten arınsalardı Türkiye Lig'i takımlarının ve spor kamuoyunun fazlasıyla saygısını kazanabilirlerdi.

Fenerbahçe'de her ne kadar şike yapmadık denilse de,  bütün herkes hatta yurtdışı basını bile şikeci diye anıyor.

En son dün oynanan Torku Konyaspor ile Fenerbahçe maçında Konyaspor, ilk yarıyı 1-0 önde kapatırken tribünleri dolduran Konyasporlu taraftarlar, hep bir ağızdan "Şike yapsana, şike yapsana, Aziz Yıldırım şike yapsana" tezahüratını yaptı.

Yeşil beyazlı taraftarlar, 3 Temmuz sürecine atıfta bulunarak Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı hedef aldı. Taraftarlar, "Şike yapsana Aziz Yıldırım şike yapsana" tezahüratlarıyla sarı lacivertlilere 3 Temmuz göndermesinde bulundu.

Zira bu tezahürat şaşkınlık ve bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Çünkü Fenerbahçe'ye şike göndermesinde bulunan Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman, atıfta bulundukları sezonda sarı lacivertli takımı çalıştırmıştı.

Gerçi daha öncede aynı şeklide tezaüratta bulunmuştu yeşil beyazlı taraftarlar...

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'in açılış haftasında Fenerbahçe, İzmir Atatürk Stadı'nda Torku Konyaspor'a konuk olduğu Torku Konyaspor'da tribünler skor 2-2 olduktan sonra Fenerbahçe aleyhine "Şike yapsana, şike yapsana.." diye tezahüratlar yapıldığını biliyoruz.

Torku Konyaspor taraftarlarının şike tezahüratlarını eleştiren Aykut Kocaman, "Son derece rahatsız etti. Bu son derece yanlış. Benim olup olmamam da önemli değil. Ben 4 aydır buradayım. Buraya kadar edindiğim izlenim, skorlar sportif şeyler ve hesabı kesilir, hesabı verilir. Buna rağmen iniş, çıkışlarda Konyaspor taraftarının hiçbir rakibe karşı onları incitmek için yaptığı bir tezahürat duymadım ben. Bu kötü bir davranıştı. İnsanlarımızın en büyük sıkıntısı, diğer insanların canını acıtmayı çok seviyoruz. Bizim kendimizle uğraşmamız lazım" diye konuştu.

Aykut hocaya sormak lazım; teknik direktörü olduğun Torku Konyaspor taraftarları seninde F.Bahçeli olduğunu bilmelerine rağmen neden başka takımlara değil de sadece şikeye tepki olarak Fenerbahçe başkanına atfen tezahüratta bulunuyorlar?

Trabzon'da şike tezahüratı atılmasını anlarımda Konya'da atılması sizce yeterince anlamlı değil mi?

Ayrıca tribünden atılan sloganlar  bırak kendini onlar sana yalan söylemezler.

Çoğu zaman canını yakarlar zaten sende bilirsin bunu.. Ve göze alabildiğin kadar dinlersin..

Bazı sözler ansızın çıkar karşına ve onlardan kaçamazsın.

Hatırlatır da hatırlatır...

Aykut Kocaman'a bir hatırlatmada bulunmak isterim ki; puanları çalınan kulüplere gönül verenlerinde şampiyon olamadıklarından dolayı yürekleri yanmıştı.