Her şey müsaitti. Trabzonspor, Fenerbahçe maçını rahatlıkla kazanabilirdi. Bana göre Rıza Çalımbay, takımı öndeyken defansif bir hamle yapsa Trabzon şehri galibiyeti kutlayacaktı… Mustafa Denizli, “Gazetecilerin maç sonrası teknik yorumlarının yüzde 90’ı yanlıştır” dediği günden beri teknik yorum yapmayı sevmiyorum fakat Trabzonspor öndeyken defansif bir oyuncu ile ‘orta saha ve savunma’ hattının güçlendirilmemiş olmasını da anlayamıyorum!

Futbolda bazı mevkiiler numaralar ile isimlendirilir. ‘8 numara’ ofansif önliberonun ismidir. Rıza Çalımbay sahaya üç tane ‘8 numara’ ile çıktı. Okay, Kucka ve Yusuf… İlk yarının en etkisiz isimleri de bunlar oldu. Özellikle savunma hattında ciddi eksikleri bulunan Trabzonspor, orta sahada verdiği açıklara rağmen 84 dakika boyunca kalesinde gol görmedi. Süper Lig kalitesinin üstündeki oyuncuları ile de öne geçti. Burak Yılmaz’ın golünün ardından Aykut Kocaman oyuna denge getirebilmek için hamle üzerine hamle yaptı. Trabzonspor öndeyken Kocaman yaptığı bu hamlelere Çalımbay gerekli cevabı vermedi. 

Rıza Hoca galibiyeti çok istedi. Durum 0-0 iken ikinci yarıya Sosa ile başlaması, skor 1-1’e geldiğinde Rodellega’yı sahaya sürmesi, Çalımbay’ın tribünleri hınca hınç dolduran taraftarlar ile aynı frekansta olduğunu net şekilde ortaya koydu. Lakin beraberlik durumlarında galibiyet için bu hamleleri yapan Çalımbay, takımı öndeyken skoru tutmak adına gerekeni yapmadı. Burak’ın golünden sonra Trabzonspor taraftarlarının ‘8 numara’ olarak adlandırılan ofansif önlibero Kucka’yı kenara alıp ‘5 numara’ olarak adlandırılan defansif önlibero Onazi’yi sahaya sürmesini beklediği Rıza Hoca, bunu yapmamışsa bir bildiği vardır ancak orasını biz bilemiyoruz ve anlayamıyoruz. 

Maç öncesi yazımda ‘Trabzonspor kazanacak’ demiştim. Bordo-mavililer skor olarak kazanamasa da bana göre bu maçtan kazançlı çıkmıştır. Takım bu karşılaşmada ciddi şekilde özgüven kazandı. Bunu ‘takım olmak’ yolunda ciddi bir adım olarak görüyorum. Trabzonspor artık Sosa’yı kazandı diye düşünüyorum. Devre arasında bonservisi de alınan Sosa oyuna girdikten sonra Karadeniz ekibi adeta renk değiştirdi. Onur kalesinde yine devleşti. Burak Yılmaz bu ligin tek kralı olduğunu, Abdülkadir neleri başarabileceğini ortaya koydu. Kaçan galibiyet bir kenara Trabzonspor camia olarak istediğinde neler yapabileceğini herkese gösterdi. Zira unutmayalım ki sarı-lacivertli ekip beraberlik golünü de olmayan kornerden buldu!

Trabzonspor ciddi eksiklerine rağmen Fenerbahçe’yi elinden kaçıran taraf oluyorsa taraftarları sayesinde bu üstünlüğü sağlamıştır. Türkiye’nin en modern stadını her maçta bu şekilde doldurmak bordo-mavili taraftarlar için zor olmamalı. İç sahadaki her müsabakada, tribünler bu hali aldığı zaman şampiyonluktan bahsedebilirsiniz. Yoksa hikâye anlatırsınız! Karadeniz ekibi eksiklerine rağmen iyi yolda ilerliyor. Camia takıma bu maçta olduğu gibi sahip çıkarsa başarı eninde sonunda gelecektir…