11 Nisan 2025 tarihli Politik Güğüm köşesinde yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Trabzonspor’un Fenerbahçe karşısında 4-1 mağlup olmasının ardından, sosyal medya platformlarında organize manipülasyon çalışmaları gözlemlendi. 

Bordo-mavili kulüp, teknik heyet ve kaptan Uğurcan Çakır, özellikle bot hesaplar ve troll ağları tarafından sistematik şekilde hedef alındı.

Sosyal medya algoritmalarını kullanarak öne çıkarılan asılsız içerikler ve clickbait formatındaki iddialar, taraftarların yoğun şekilde vakit geçirdiği mecralarda kısa sürede trend topic (TT) haline geldi. 

Böylece gerçek dışı söylemler üzerinden suni gündemler yaratılarak algı operasyonları düzenlendi.

Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe destekli troll gruplarının organize ettiği bu dijital saldırılarda, Uğurcan Çakır’ın sezon sonunda Fenerbahçe’ye transfer olacağı yönündeki spekülatif iddiaların hızla yayıldığı tespit edildi.  

Artık öyle bir noktaya ulaştı ki, bize bile sayısızca bu saçma iddialar sorulmaya başlandı. 

Böyle bir durumun mümkünatı yok. 

Şampiyonluk yarışında sahada kalmak yerine sosyal medyada üstünlük kurmaya çalışan bu gruplar, kitle psikolojisini yönlendirme amacıyla Trabzonspor’u kaptanı üzerinden yıprattı.

Zaten saha sonuçlarıyla gergin ve kırılgan bir durumda bulunan Trabzonspor taraftarları kulüpten konularla alakalı bir dönüş beklese de alamadı. 

Trabzonspor aslında daha önce bu tür söylemlere net olarak kapıları kapatmıştı.

Uğurcan için yalnızca Avrupa’dan gelecek teklifler değerlendirilecek. 

Bu doğrultuda sosyal medyada yayılan spekülatif haberlerin herhangi bir gerçeklik zemini bulunmamakta.

İddialar arasında, kulübün itibarını zedelemeye ve kamuoyunda yanlış algı oluşturmaya yönelik hakaret ve iftira unsuru taşıyan içerikler de bulunuyor. 

Trabzonspor yönetiminin, siber suçlar birimi ile iş birliği yaparak bu paylaşımlar hakkında hukuki süreç başlatabileceği konuşuluyor.

O N-1

Kaynak: 61SAAT HABER MERKEZİ