Trabzonlu usta oyuncu Hüseyin Avni Danyal, Altın Taka Film Festivali’nin galasına katılmak üzere geldiği Trabzon’da 61saat’in sorularını yanıtladı.
Festivalin kent için çok önemli bir kazanım olduğunu vurgulayan Danyal, Trabzon’da bugüne kadar bir film festivalinin yapılmamış olmasını “gecikmiş bir eksiklik” olarak değerlendirdi.
“Bu eksiklik bizim ayıbımızdı”
Trabzon’un sanat alanındaki potansiyeline dikkat çeken Hüseyin Avni Danyal, festivalin hayata geçirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Danyal, “Doğduğum ve büyüdüğüm kent adına baktığımda geç bile kalındı. Türkiye’nin pek çok şehrinde yıllardır sinema festivalleri düzenlenirken, Trabzon’da bunun olmaması bizim ayıbımızdı. Bu açığın kapatılmış olması beni çok mutlu etti. Trabzon’a yakışan bir organizasyon oldu.” dedi.
Trabzon’un sanatın birçok alanında önemli isimler yetiştirdiğini hatırlatan Danyal, “Çok gururluyum, kıvançlıyım, çünkü Trabzon’a yakışan bir şey. Sanat anlamında Türkiye’de bu kadar çok sanatçı yetiştirmişken; resimde, heykelde, tiyatroda, sinemada biri sürü insan yetiştirmişken bu kentte hala bir festivalin olmayışı açıkçası bizim ayıbımızdı. Bu açığı kapattıkları için çok mutlu oldum. İlk festivalde ödül alıyor olmak benim için ayrı gurur kaynağı oldu” dedi.
Trabzonspor vurgusu
Trabzonspor’a olan bağlılığını da dile getiren Danyal, futbolla özel bir ilgisinin olmadığını ancak Trabzonspor’u her zaman ayrı bir yere koyduğunu ifade etti. Danyal, Trabzonspor’u izlemenin kendisi için çocukluğuna, ailesine ve geçmişine dair hatıraları canlandırdığını söyledi.
Danyal, “Belki klasik olacak ama ben çok fazla futbol seyretmiyorum. Ben Trabzonspor seyrediyorum. Bana futboldan daha çok Trabzonspor keyif veriyor. Nedeni de şu; Trabzonspor’u seyretmek bende anıların depreşmesi demek, Hüseyin avni akerde babamla maç seyretmek demek. Bir sürü anısı var bende.
Çok fazla futboldan anlamam, futbola dair bir ilgim yoktur. Ben Trabzonspor hayranıyım, Ben Trabzonspor seyretmekten hoşlanıyorum. Şu andaki politikayı beğeniyorum.
Yatırımın gençlere yapılması ve Fatih Tekke gibi bir çağdaş futbola yakın kafanın bu işi yapmasını ben doğru bulmuyorum. Bence de Trabzonspor gelceğini bunların üzerine kurmalı” diye konuştu.





