Trabzon’da edebiyat severlerin merakla beklediği Kitap Fuarı kapılarını açtı. Bu yıl 76 yayınevi ve 180 yazarı ağırlayan etkinlik, geniş katılım ve yoğun okur ilgisiyle devam ediyor. Yenimahalle Fuar Alanı gün boyunca kalabalıktı; standlar arasında gezen okurlar, imza sıraları oluşturarak yazarlarla bir araya geldi.
Ayşe Kulin: “Her şey umduğumdan daha iyi”
Fuarın son günlerinde en çok ilgi gören yazarlardan biri Ayşe Kulin’di. Kitaplarını imzalayan Kulin, gördüğü kalabalıktan memnun. “Böyle uzun bir kuyruk beklemiyordum, şaşırdım. Çok mutlu oldum,” sözleriyle duygularını paylaştı. Trabzon’u beğendiğini söyleyen yazar, deniz kenarı şehirleri sevdiğini hatırlatarak, “Ben de bir sahil şehrinden geliyorum, insan kendini yabancı hissetmiyor” dedi.
Kulin, okurlarıyla aralarındaki bağın sırrına dair gelen soruya da içten bir yanıt verdi:
“Belki de benim onları çok seviyor olmamdır. Enerjilerimiz tutuyor. Bu karşılıklı bir şey.”
Genç yazarlara tavsiye: “Kabiliyet zorla olmaz”
Ayşe Kulin, yazmak isteyenlere tek bir noktayı hatırlattı: doğallık. “Eğer yazar olarak doğduysalar zaten içlerinden taşar,” diyen usta kalem, yeteneğin kendini zamanla gösterdiğini belirtti. Kulin’e göre yazmak, şarkı söylemek ya da müzik yapmak gibi; içten gelen bir yöneliş. “İçlerindekini akıtsınlar,” diyerek genç kalemlere cesaret verdi.





