2.5 sene önceydi, genel kurul sonrası kaleme aldığım yazıda o günün kaybedenin bugününün kazananı Sayın Muharrem Usta’ya yine bekleriz demiş ve secimi neden kaybettiğini sıralamıştım.

İşte o yazı....

http://www.61saat.com/yine-bekleriz-sayin--muharrem-usta-makale,673.html

Usta 2,5 senelik zaman zarfında dersini iyi çalıştı, nasıl kaybettiyse bu seçimi öyle kazandı.

Tebrik ediyoruz,.

Trabzonspor tarihinde görülmemiş bir olağan genel kurul yaşadık.

61saat.com ekibiyle birlikte 250 bini aşkın Trabzonluya genel kurulu an be an aktardık.

EKİBİMİZE TEŞEKKÜR YAĞDI

Genel kuruldaki sonuçları sandık sandık ilk duyuran haber sitesi olarak, Muharrem Usta’nın başkan seçildiğini de ilk ilan eden haber yayın organı olarak çok sayıda teşekkür ve tebrik aldık.

Yayın ekibimiz, Ben Erhan Esaspehlivan, Ali Savaş, Serkan Kılınç, Tayfun Çöpçü, Hasan Tuncel ve Sedef Bahçekapılı Çöpçü ile birlikte o muazzam tabloyu sizlere aktarabilmenin gururunu yaşamak övgü dolu telefonlar alırken kongre sürecindeki tarafsızlığımızın da taktirle karşılanması bizleri ziyadesiyle memnun etti.

Şehrin, ülkenin ve dünyanın çeşitli yerlerindeki Trabzonsporlulara, Trabzonspor Olağan Genel Kurulu heyecanımıza ortak oldukları için teşekkür ediyorum.

 

TRABZONSPOR’A YAKIŞAN BUDUR

Genel kurulu idare eden, büyük bir sabırla 13 saatlik canlı yayınımız esnasında bizim gibi bir an olsun oturmayan, yapılan birçok hakaret ve eleştiriye soğukkanlılıkla saygı gösteren, çıkması muhtemel tartışmaları önceden sezip önüne geçen, salon hakimiyetiyle, tecrübesiyle, profesyonelliği ile Divan Başkanlığının hakkını vererek 3 başkan adayını da el ele kucaklayıp, kol kola veda ettiren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e öncelikle teşekkür edelim. Ardından Genç'in ekibine, divan kurulunun Başkan yardımcısı Şükrü Kuleyn’e, Divan yönetimindeki Mahmut Yazıcı ve ekibin tamamına, sandık kurulu dökümcü ve sayımcılarına, salondaki güvenlik ekibine ve en önemlisi 3 Başkan adayımız olan Muharrem Usta, Celil Hekimoğlu ve İbrahim Hacıosmanoğlu ile yönetim kurulu yelerine destekçileri olan Trabzonspor’un çok kıymetli delegelerine olgun ve mütevazi tavırları nedeniyle Trabzonspor’a yakışır bir genel kurulu geçirdiğimiz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 Trabzonspor’un yeni başkanı Muharrem Usta ve yönetim kuruluna da başarılar diliyorum. Trabzon ve Trabzonspor adına yaptıkları her doğru işte yanlarında, her yanlış işte de karşılarında olacağımızı bilmelerini isterim. Usta’nın,  vaat ettiği  her projenin gün gün takipçisi olacağız. Şike mücadelesinin, 2010-2011 kupasının ve sportif ile ekonomik itibarı nasıl ayağa kaldıracağını hep birlikte izleyeceğiz.

Ayrıca dilerim kendisiyle ilgili ‘Usta başkan seçilsin, eğer ona ulaşabilirseniz size helal olsun’ diyenlerin de yüzünü kara çıkarır.



Muharrem Usta nasıl kazandı? derseniz 
Çalışmalara geç başlaması kendisi için dezavantaj olsa da, açıkladığı projelerin inandırıcı olması (Kartal’daki proje hariç), bu projeleri yapabilecek kapasiteyi delegenin onda görmesi başlıca sebep. Bunların yanında kısa sürede çok sayıda delege ile yemekli toplantılarda bir araya gelip kendini ve ekibini iyi anlatması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan yakınlığı, 50. yılda şampiyonluk hedefi taraftar için çok ama çok anlamlı iyi düşünülmüş heyecan veren bir hedefti.

Faruk Nafiz Özak, Süleyman Soylu, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  ve ekiplerinin net desteğini arkasına alması, AK Parti İl ve ilçe yönetimlerinin Usta demesi, son gece yaptığı ve yaptırttığı hamleler ile en az  İstanbul Lobisi ve şehirdeki 300 oyu kendi lehine çevirdi.
 Ahmet Çubukçu’nun şehirdeki sevimliliği, Emre Aksoy’un bilinilirliği ve gücü, listesinde ki milyonluk işadamları ‘ Zeki Öztürk, Nevzat Aydın, Mehmet Yiğit Alp, Önder Bülbüloğlu, Gençağa Meriç gibi isimlerin delege bazlı olmasa da finansal güçlülüğü nedeniyle getirdiği artılar. 

Ve en önemlisi aldığı dersler.
Usta bir önceki kongrede seçimi nasıl kaybettiyse bu seçimde de öyle kazanmıştır. İşin özü bu. Ve kazandığına kimse üzülmemiştir.

 

Hekimoğlu neden kaybetti? derseniz, o kazandı. Kazandığını herkes biliyor. Her Trabzonlu bu kongrenin bir diğer kazananının Hekimoğlu olduğuna bizim gibi yürekten inanıyor.

Fakat yeterli oyu alamamasının nedenini sorarsanız tek kelime ile ihanet derim. En çok çalışan o oldu, en çok emek harcayan o oldu. Ama bir gecede İHO’ya yapılan ihanetin bedelini Hekimoğlu ödedi.

Çünkü Usta’nın son gece çevirdiği 300’ü aşkın oy İbrahim Hacıosmanoğlu’nun oyları idi. Ve bu oylar İHO’ya gitseydi açık ara fark ile Hekimoğlu başkan seçilmişti. Kaybettiğine herkesin üzüldüğü bir isim oldu Hekimoğlu, ve bu kendisi içinde büyük bir kazanım oldu.

 

Peki ya Hacıosmanoğlu 2 bin 500 oy bekliyordu. 1049 oy aldı.

Oy kullanma hakları iptal edilen kendisinin delege yaptığı 1600’ü aşkın kişinin oy kullanması için yoğun mücadele verdiği isimlerde oy kullansalardı yine seçimi kazanamayacaktı.

 Neden böyle oldu derseniz bence kazanmak istemedi kazanmak için mücadele vermedi.

 Eğer isteseydi, en az 2 bin oy alırdı. Fakat sanki istemeye istemeye birilerinin ısrarı ile kaybetmek üzere seçime girdi. Salona girdiğinde öylesine mutsuzdu ki. Şaşırdım, üzüldüm. Herkes gülerken, onun yüzü simsiyahtı. Tedirgindi.

Sandıklar açıldıkça yıkıldı, ve sonunda gözyaşına boğuldu.
Samimi kişiliği ile onu destekleyenlere yaşattığı mahcubiyet ve 2.5 sene boyunca verdiği mücadele, işinden, eşinden, hayatından gösterdiği fedakarlıklar gözyaşı olup akı verdi.

Hacıosmanoğlu’nu da herkes sevdi transferleri, dik duruşu, Trabzonlu gibi konuşması, ama yetmedi, olmadı, başaramadı, şansızlıklar, yanlış cümleler, yanlış yönlendirmeler, bazı isimlere aşırı güven duyması ve tepedeki Trabzonspor düşmanları yakasını bırakmadı.  Sahada gülmeyen Trabsonspor’un taraftarı başındakini hiç ama hiç güldürmez.

 Evet Hacıosmanoğlu için bir başka bahar hayali var, bu hayalini gerçekleştirmek adına önünde çok rahat, sorunsuz, sıkıntısız, 1 veya 2.5 sene var. Ve o zamanda yeni delege yaptığı 1600 kişi eğer yeni yönetim kabul eder ve Genel Kurula götürmezse, oy kullanacak. İHO o zaman daha güçlü gelecek.

 Kendisine Trabzonspor’a hizmetlerinden ötürü teşekkür ederken, yeni yaşamında da başarılar dileriz.