Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Hami Mandıralı'nın imza töreninde tuhaf açıklamalarda bulundu.

Başkanlık seçimi öncesinde "geleceğiz, düzelteceğiz" diyenler daha şimdiden enkaz devraldık edebiyatı yapmaya başladılar.

Oysa bu satırların yazarı  her daim istikrardan yanadır. Bu düşüncede olduğumu daha önce yaptığım açıklamalarda ve yazılara bakıldığında görülebilir. Eski başkanlardan Sadri Şener'e ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nda istifaları istendiğinde bendeniz görev süreleri bitene dek başkan kalamarından yanaydım.

Bu düşünceden hareket ile Trabzonspor Başkanlığına her kim seçilirse seçilsin görev süresi boyunca yanlışları olmadığı sürece desteklemeye niyetliydim. Ancak şaşaalı biçimde başkanlığa talip olanlar hayal kırıklığı yaşatmaya başladılar.

2013 ve 2015 yıllarında yapılan Trabzonspor Genel Kurulları öncesinde seçimlerde başkan adayı olup, "Biz devrim yapmaya geliyoruz. Arkadaşlarım ve ben yaptığımız işlere bakıldığın da çok büyük işler yapmış bir ekibiz. Çok büyük ve zorlu yolculuklardan geçtik. Şimdi bu tecrübeyi Trabzonspor için kullanacağız” diyenler, daha şimdiden enkaz devraldık edebiyatı yapıp "tam bir çöküş döneminin içindeyiz"demeye başladılar.

Oysa seçim öncesinde basına yansıyan haberlere göre; Muharrem Usta’nın 100 Milyon TL civarında bir parayı kendisinin vereceği ayrıca yöneticilerden de 50 Milyon TL’lik bir para alarak Aralık ayında acil olan borçlar ve oyuncu alacaklarını ödeyeceği belirtilmişti. Bu ve buna benzer açıklamalar basında yer almıştı ve tekzip edilmemişti. Yapılan haberler tekzip edilmediğine göre o ifadelerin doğru olduğu anlaşılır.

BATIK ŞİRKET Mİ DEVRALDINIZ?

Ayrıca bilmeyende Muharrem Usta'nın tanımadığı bir kulübe başkan seçildiğini sanır. Seçim öncesinde kulübün ekonomik sorunları olduğu ve borçlarının arttığı herkesçe bilinen bir gerçekti. Muharrem Usta ve ekibi de ödeme sorunu yaşandığını pek ala biliyordu ve bilerekte o göreve talip oldu. Batık şirket almış gibi şimdi ağlayıp sızlamaya başladılar!

Sanki kandırılmışlar  gibi şimdiden sızlanmaya ve dert yanmaya başladılar. Adama sorarlar; şirket devralırken alınacak şirketin durumunu inceleyip ona göre hareket ettiğine göre, başkanlığına aday olduğun kulübün mali durumu ve sorunları hakkında bilgi edinmedin mi? Seçim öncesi beyanatlarında bu hususlara sıkça değinip anlattığına göre bu ağlayış niye?

YOKSA SİZ ETİKET YAPMAK İÇİN Mİ TRABZONSPOR YÖNETİMİNE TALİP OLDUNUZ? 

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Hami Mandıralı'nın imza töreninde "Tam bir çöküş döneminin içindeyiz. Hatta ben buna büyük çöküş diyorum. Ekonomik anlamda her açıdan olağanüstü zor şartlarda bir Trabzonsporumuz var" dedi. Kulübün maddi olarak içinde bulunduğu tabloyu açıklayan Usta, bordo-mavililerin bu dönemini"büyük çöküş dönemi" olarak nitelendirmesi manidardır.

Kulübün zor durumda olduğu, borçlarının arttığı, ödeme güçlüğü çektiği biliniyordu. Yönetime talip olanlarda mali tabloyu biliyorlardı. Kulübün borçları gizli veya saklı değildi ki "şimdi gördük" denilebilsin. Kongre de mali durum ve harcamalar anlatıldı. Bütün bunların pek çoğunu bilmenize rağmen ısrarla aday oldunuz. Şimdi oldu da hal ağlamaya başladınız. Yoksa siz etiket yapmak için mi Trabzonspor yönetimine talip oldunuz? 

KARAMSAR TABLO ÇİZİYOR

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Hami Mandıralı için düzenlenen imza töreni öncesinde basın mensuplarına kulübün son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.kulüp başkalığı görevine geleli bir ayı aşkın zaman geçtiğini belirten Usta, şunları söyledi:

"Bu süreçte kulübümüzü olabildiğince tanımaya çalıştık, analiz ettik. Hem ekonomik durumunu hem finansal durumunu hem idari yapısını büyük oranda anlamaya çalışıyoruz. Çünkü Trabzonspor'un içinde bulunduğu durum iyi tahlil edilmeye muhtaç. Adı doğru konularak adımların atılmasını zorunlu kılıyor. Trabzonspor'un içinde bulunduğu durumu biraz önce 'donk donk' diye çalan zile benzetiyorum. Hepimiz sustuk ve o sesi dinledik di mi? Tam da o durumla karşı karşıyayız. Tam bir çöküş döneminin içindeyiz. Hatta ben buna büyük çöküş diyorum. Ekonomik anlamda her açıdan olağanüstü zor şartlarda bir Trabzonsporumuz var. Altını çiziyorum, içinde bulunduğumuz durum çöküş dönemini andırıyor. Bundan sonraki adımları buna göre atmalıyız. Oyunculara, satın alınmış olan oyuncuların bonservislerine, feshedilmiş oyunculara verilmiş olan ödeme planlarına göre, kulübümüzün acilen 200 milyon Türk lirasına ihtiyacı var. Geriye dönük oyuncu borçları, sözleşmesi feshedilmiş oyuncuların ya da karşılıklı anlaşılarak gönderilmiş oyunculara verilen ödeme planları, satın alınmış oyuncuların bonservislerinden dolayı kulüplere olan borçlar ve menajerlere olan borçlar. Toplam 200 milyon ve hepsi acil." şeklinde açıklama yaptığı görülüyor.

Trabzonspor gibi bir kulübe başkan olan kişi kendini ortaya koymalı ona göre davranmalı. Seçilmesinin üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra pişmanlık gösterir gibi açıklamalarda bulunmamalı.

Zira kulüp başkanlığı icraat yeridir, ağlama duvarı değil!

Ben şahsen Muharrem Usta'ya soruyorum;  Sayın başkan basına yansıyan açıklamaların da "Alınan oyuncuların büyük kısmı ortada yok"  "Çile dönemindeyiz" "Hastayı ayağa kaldıracağız" gibi sızlanmalar pişmanlık belirtileri midir?

Ayrıca Trabzonspor gibi büyük bir kulübü spor kamuyunda "muflis" duruma düşmüş gibi göstermeye hakkı yoktur!

Şayet pişman olduysanız, nereden bu işe girdik diyorsanız açık açık söyleyin ve vakit kaybetmeden çekilin. Merak etmeyin siz giderseniz Trabzonspor başkansız kalmaz!