Piyasalardaki dalgalanmanın 2026 yılında da hız kesmeden süreceğini belirten uzmanlar, özellikle altın fiyatlarında dikkat çekici yükselişlerin kapıda olduğunu ifade ediyor. Gram ve ons altın tarafında yeni rekorların konuşulduğu bu dönemde, yatırımcıların daha temkinli hareket etmesi gerektiği vurgulanıyor.

TV100 ekranlarında değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş, altının uzun vadede en güçlü yatırım araçlarından biri olduğunu belirterek, “Altın her zaman bir numaradır. Döviz, dolar ne derseniz deyin, altın her zaman ön plandadır” dedi.

Altınla borçlanmanın ciddi riskler barındırdığına dikkat çeken Memiş, “Altınla borçlanmak çok yanlış. Özellikle araba gibi harcamalar için altınla borçlanılmamalı. Altınla borçlanan kişi, eline para geçtiği anda yeniden altın almak zorunda kalır” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki yıllara ilişkin çarpıcı tahminlerde de bulunan Memiş, 2027 yılında altın fiyatlarında beş haneli rakamların telaffuz edilebileceğini belirterek, “13 bin, 14 bin lira gibi seviyeleri göreceğiz. Bu bir döngü ve devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Dünyada altına yönelimin hızlandığını savunan Memiş, küresel ölçekte bir altın krizi yaşanabileceğini dile getirerek, “Dünya genelinde söylendiği kadar altın yok. 2022 bu sürecin başlangıcıydı. Dört yıl sonra sistemin resetleneceğini düşünüyorum. Türkiye bu noktada şanslı ülkelerden biri çünkü altın kültürümüz çok güçlü” dedi.

Elinde altın bulunduran yatırımcılara da seslenen Memiş, acil nakit ihtiyacı olmayan ve yakın vadede ev ya da araç alım planı bulunmayanların altınlarını bekletmeye devam etmelerinin daha doğru olacağını söyledi. Orta ve uzun vadede fiyat yerine altın miktarına odaklanmanın daha kazançlı olacağını vurguladı.

Kaynak: Haber7