61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un en önemli turistik mekanlarıdan olan ve ünü Türkiye sınırlarına ulaşan Çaykara İlçesinde ki Uzungöl’e gitmek isteyenler bugün tabir yerindeyse resmen şok yaşadı.Bölgede ki trafik sıkışıklığı İstanbul’u aratmazken nedeni de çok geçmeden belli oldu. Konuyla ilgili 61saat.com’un ulaştığı Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, sıkışıklığın 2 - 3 gün önce meydana gelen heyelan nedeniyle asılı kalan taşların düşürülmeye çalışılmasından kaynaklandığını söyledi. 
Tok, "Dernekpazarı - Çaykara arasında ki karayolunun yaklaşık 200 metre yukarısında 2 - 3 gün önce heyelan oldu. Heyelanda kopan bazı taşlar orada ki şantiyenin konteynırlarına vurdu. Orada 3 - 4 tane hareketli taş var. Kaymakam ve Jandarmanın kontrolünde orada ki hareketli taşlar düşürülmeye çalışılıyor. Yolla alakalı her hangi bir sorun yok. Yarım saatte bir kapatılıp açılıyor. Orada 2 - 3 tane taş var, Allah muhafaza kopup gelirse ayağa hasar verebilir. Onun için önlem alınıyor” dedi. 

2 KERE YOL KAPATILDI... TEMİZLİK TAMAMLANDI
Konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, kaya temizliğinin tamamlandığı belirtildi.
"Uzungöl Yolu üzerinde Dernekpazarı Çaykara yönü istikameti 3. Km de meydana gelen kaya hareketlenmesi üzerine inceleme başlatıldı.
Karayoluna dikey 400 metre mesafede duran, 2 araç büyüklüklüğündeki kaya kütlesinin düşme riski tespit edildi.
Dernekpazarı Kaymakamlığı ve Karayolları ekiplerinin ortak çalışması ile bugün söz konusu kayanın yerinden alınması çalışması tamamlandı.
30 + 25 dakika 2 ayrı periyotta araç trafiği durduruldu ve tehlike yaratan kaya kriko ile düşürülerek Uzungöl Yolunda güven sağlanarak trafiğe açıldı.
Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız, kaymakamlık sosyal medya hesabı üzerinden çalışma esnasında görev alan karayolları ve jandarma personeline ve araç trafiğinin durdurulması esnasında sabır ve anlayış gösteren vatandaşlara teşekkür etti" ifadeleri kullanıldı.