Kayıtların çoğu karşılaştırma veya değerli not ve yazıları saklamak için oluşturulur. Ayrıca, kayıtların önemi göz önünde bulundurulduğunda, uygun dosya formatını seçmek çok önemlidir.

Belgeleri bir bilgisayara yazarken genellikle iki seçeneğiniz vardır: PDF ve DOC (veya DOCX) dosyaları. Neredeyse aynı özelliklere sahip oldukları için pek çok kişi bu iki format konusunda şaşkın. PDF, taşınabilir metin formatı anlamına gelir ve DOC, Microsoft Word kullanılarak oluşturulan bir dosyayı ifade eder.

Bu dosyalar, PDF'den Word'e veya Word'den PDF'ye dönüştürücü kullanılarak da dönüştürülebilir. Çevrimiçi olarak kelimeye dönüştürmek için en iyi PDF, searchenginereports.net bulunabilir, çok kolaydır ve PDF dosyanızı birkaç saniye içinde Word'e dönüştürebilir / dönüştürebilirsiniz. Sağlanan tüm araçlar sayesinde PDF to Word ücretsiz hale getirilmiştir. Bu dosyaları dönüştürmek, bir PDF dosyasının düzenlenemediği boşluğu kapatır, ancak bu araçlar sayesinde artık değiştirilebilir ve yeniden kullanılabilir.

ANA FARK SÖZCÜK VE PDF

PDF'ler, verileri kullandığınız uygulama programından veya işletim sisteminden bağımsız bir şekilde temsil etmenize olanak tanıyan açık bir metin paylaşım ortamıdır. Belgeler veya DOC, genellikle Microsoft Word İkili Dosya Biçiminde olan Microsoft Word belgeleri için bir dosya adı uzantısıdır. Sık kullanılan bir kelime işlem belgesidir.

PDF ve Word dosyalarının her ikisi de yazılı belgeleri düzenlemek ve görüntülemek için büyük dosya biçimleri olduğundan, kendi başlarına farklıdırlar. Başlamak için, farklı yazılım şirketleri PDF ve Word'ü oluşturdu. Adobe Systems PDF'yi tasarlayıp geliştirirken, Microsoft Word'ü tasarlayıp geliştirirken; dolayısıyla Microsoft Word olarak bilinir. Her bilgisayar şirketi, kullanıcıların belgeleri tercihlerine göre kaydetmelerine olanak tanıyan uygulamalar oluşturdu. Adobe Acrobat, PDF dosyalarını düzenlemek ve görüntülemek için kullanılabilir. Bu arada, Microsoft Word, Word kağıtlarını okumak ve yazmak için kullanılabilir.

FARKI DÜZENLEME

Platformlarının özellikleri ve belgeleri düzenleme yetenekleri, PDF ve Word arasındaki temel farklardır. Dosya belgelerini PDF'de düzenleme yeteneği sınırlandırılmıştır. Acrobat çoğunlukla PDF dosyalarını açmak için kullanılır. Bunun açıklaması, PDF dosyalarının tüm kanallarda çalışan bir metin dağıtım biçimi olacak şekilde tasarlanmış olmasıdır. Kağıt oluştururken yalnızca birkaç kişi Acrobat kullanıyor.

Öte yandan, Word dosyaları Microsoft Word'de oluşturulabilir ve bir DOC veya PDF dosyası olarak saklanabilir. Metinde değişiklik yapmanız gerekiyorsa, bunu MS Word'de yapabilir ve ardından PDF olarak kaydedebilirsiniz. Sonuç olarak MS Word, metin düzenleme için şiddetle tavsiye edilir.

YASALLIK

PDF ve Word dosyaları arasındaki diğer bir ayrım, materyalin nasıl teslim edildiğidir. MS Word belgeleri daha az güvenilirdir ve herhangi bir zamanda ve dosyaya erişimi olan herkes tarafından güncellenebilir. PDF dosyalarına gelince, materyal tıpkı yazarın istediği gibi orijinal kalacaktır ve tescilli teknik haklara sahip olduğundan, içerik üretmek için uygun ayarlara sahip olması gerekir.

Metinde kullanılan yazı tipi bunun çarpıcı bir örneğidir. Yazar, belgenin gönderildiği makinede bulunmayan bir yazı tipi kullanabilir. Cihaz, yazı tipini, metin açıldığında ve okunduğunda gönderenin seçmediği yazı tipine hemen günceller. Bu, özellikle şirket logosu yazı tipleri söz konusu olduğunda ciddi bir sorundur.

KALİTE

Baskı, materyalleri çevrimiçi olarak gönderme, belgeleri kaydetme, belgeleri güvence altına alma, bir kayıtta çeşitli formatları karıştırma, hızlı aktarım ve kullanılabilirlik söz konusu olduğunda, PDF belgeleri Word belgelerinden daha iyi performans gösterir. PDF, yüksek kaliteli basılı kağıtlar sağlar ve dosyaları daha küçük ölçekte sıkıştırdığından, bunları çevrimiçi olarak göndermek, saklamak ve yüklemek kolaydır.

Öte yandan, Word biçimleri belgedeki görüntüleri veya metni yeniden kullanmada daha iyidir; kelime işlem ve düzenleme. PDF dosyalarının görüntüleri gömülüdür ve çoğaltılamaz veya kopyalanamaz. Duruma bağlı olarak, bu biçimlerden biri veya her ikisi aynı metinle kullanılabilir, çünkü Word'de bir belge oluşturulabilir ve ardından daha kolay dönüştürme ve depolama için PDF'ye çevrilebilir.

SONUÇ

Tutarsızlıklarına bakılmaksızın, PDF ve Word hala tüm makaleleriniz için mükemmel metin formatlarıdır. Kullanımı kolaydır, çeşitli cihazlardan erişilebilir ve sunucunuzun belgelerini ileride kullanmak üzere kaydeder. Her iki format da dokümantasyon söz konusu olduğunda elde edebileceğiniz en iyi format olduğundan, PDF veya Word türünü tercih edip etmediğinizde yine de daha iyi bir seçim yapacaksınız. Okurlarımıza bu iki formatın da önemini anlamalarını öneririz