Süper Lig'de ilk yarının son haftasında lider Trabzonspor sahasında Başakşehir’i ağırladı. Emre Belezoğlu ile çıkış yakalayan İstanbul temsilcisi bu maça oldukça iddialı geldi.  Trabzon stoperleri ve önceki haftalarda kaybettiği kanat hücumcularından yoksun çıktı bu karşılaşmaya. Gerçi bu saatten sonra eksik, cezalı, deplasman ve  iç saha mazereti olamaz sonuçta Trabzonspor bu maça 21 kişi ile çıktı. Bu gün oynayanlar eksileri aratmayacak diye umut ediyorum.

İlk yarıya iki takımda kontrollü başladı. İlk 20 dakikada tek gol pozisyonunda Trabzonspor adına Dorukhan ceza sahası dışından sert vurdu top üst direğe çarparak auta gitti. 10 dakika sonrada Hamsik'in müthiş pasında Cornelius kaleciyle karşı karşıya kaldı aşırtma vuruşunda top üst direğe çarparak auta gitti. Hemen sonrasında Hızlı gelişen Başakşehir atağında Hüseyin rakibini faulle durdurdu ve sarı kart gördü. Serbest vuruşta Visca'nın  şutunu Uğurcan  çıkardı. İlk yarıdan aklımızda sadece bu üç pozisyon kaldı. Takımlar gol bulamadan soyunma odasının yolunu tuttu. 

İkinci yarı değişen bir şey yoktu! Ne kanatlar çalışıyordu! Ne de santrfora servis yapacak bir oyun anlayışı vardı! Kurguda hiçbir değişiklik düşünemedi. Hiçbir iyiye işaret ve alamet yoktu. Trabzonspor kenar yönetimi, işlerin kötü gittiğini fark edince Koita ve Siopis’i oyuna attı. 77. Dakikada Trondsen ortaladı Hasan Ali topa elle müdahalede bulundu Hakem Halil Umut Meler Var görüşmesi sonrası bu net penaltıyı vermeyerek oyunu devam ettirdi. Belli ki Medipol Başakşehir’in kötü oynarken hakemler toparlanmasına yardımcı oluyor söylemleri doğruymuş. Bunu canlı bir kez daha izledik. Hic maç kazanamayan takımdan seri yakalayan takım olmak kolay değil. Bilmem kim kimi destekliyor bu pozisyonda belli oldu. Anlaşılan oyun olarak geride olan Başakşehir’i puan olarak şampiyon adayları içine sokulmaya çalışılıyor. Ama geçen maçtaki Trabzonspor'un yerinde yeller esse de bu maçta galibiyete yakın olan taraf Bordo Mavililerdi.

Bu karşılaşmada  Medipol Başakşehir'in yedek kulübesine bakıyoruz olağanüstü. Hangi takıma koyarsan koy direkt oynayabilecek oyuncular mevcut. Ama Trabzonspor öyle mi sakatlarla birlikte kadro giderek daraldı? Trabzonspor'da sorunlara dolu bir ilk 11 vardı sahada. Çünkü Nwakaeme, Gervinho ve de Edgar ile Hugo gibi bu takım için şu an çok önemli oyuncusundan yoksun bir 11 sahadaydı. Günümüzde Kanat hücumcuları bir takımın en önemli hücum silahıdır. Eğer burada yaratıcı oyuncunuz yoksa böylesi maçlarda sorunlar yaşama şansınız çok fazla. Hüseyin ve de Denswil ilk kez bir arada oynayan ikili ve önlerinde daha önce sağbekte daha çok süre bulan Dorukhan vardı. Takımın mücadele ve de yardımlaşmada herhangi bir sorun yoktu. Taraftar desteği ile de önde basarak rakibi bunaltılar. Ama top Trabzonspor'a geldiği anda atak başlangıçlarında sorunlar başdı. Özelikle Abdülkadir Ömür'den koşullar ne olursa olsun daha fazla sorumluluk almasını bekliyoruz. Sezon başından beri yazdık çizdik tıkanan maçlarda kilidi açan usta ayaklar, bunlarda da  Trabzonspor’da fazlasıyla var. Sakatlıklar, içinde bulunduğu durum, ne olursa olsun ilk yarının son maçında özelikle Bakasetas ve Ömür daha tutkulu ve istekli olmalıydılar. Kendi sahanızdaki böylesine kritik bir maçta girdiğiniz gol pozisyonlarından boş dönmemeniz gerekir. Bunu gerçekleştirdiğinizde 'sakat ve cezalı oyuncularımız var' gibi nedenlerin arkasına saklanamazsınız, rakip kim olursa olsun 3 puanı cebine koyarsın.

Yine de yenemiyorsan yenilmeyip puan farkını korumakta kötünün iyisi. Trabzonspor adına harika gecen bir 19 hafta oldu. Bu periyotu puan farkı ile lider kapatan Bordo Mavililer ligin ikinci yarısına sanki lig yeni başlıyormuş puan farkı yokmuş gibi sıfırdan başlayıp Şampiyon olarak bitirmeli.