Murat Zorluoğlu, ilk kez konuştu…

Bu sitede bu köşede, Cuma günü kaleme aldığım yazı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun kurmak üzere olduğu kuracağı ekibi ile ilgili görüşlerini dile getirdim…

Yazıyı okumak için tıklayın

Yazınının yayınlanmasından sonra Murat Zorluoğlu ile bir telefon görüşmemiz oldu..

Sabahın erken saatindeki telefon konuşmamızdan sonra karşılıklı olarak birbirimize hak verdik..

O’nun

-Ekibini kurmak

-Güvendiği insanlarla çalışmak

En doğal hakkı.

Bizim de yapıcı eleştiriler yapmak..

Zorluoğlu’nun kanaatine göre;

-Görev değişiklikleri bir nöbet devri olarak algılanmalı

-Görevden alınan başarısızdır diye bir kanaat oluşmamalı

-Benim daha iyi anlaşacağım, beni daha iyi anlayacaklarla çalışmak hakkım değil mi..?

Yani Zorluoğlu burada şunu demek istedi..

“Ben leb deyince, leblebiyi değil, Çorum’u anlayacak arkadaşlarla yol alacağım…”

Bunda da haklı.

Peki, ya Trabzon dışından adam getiriyor iddialarına ne diyor..

“Ben, sanki öyle bir algı uyandırılıyor ki herkesi dışarıdan getirmişim. Trabzon’da, TİSKİ’de Büyükşehir’de sadece 2 yönetici Trabzonlu değil. Onun dışında 41’i Trabzonlu. Bunların Büyükşehir’de 15 tane Daire Başkanı aynen görevine devam ediyor mu? Ediyor. Geçmişten gelen daire başkanları. 2 Genel Sekreter Yardımcısı aynen görevine devam ediyor mu? Ediyor…”

Şehir ve Belediye hafızası ile ilgili olarak da getirdiğim eleştiriye şöyle dedi..

“Hafıza denilen şey sadece Özel Kalemden ibaret hafıza değil. Belediyenin hafızasını ben muhafaza ediyorum. Var mı sorun? 23 tane Daire Başkanının en az 15 tanesi görevine devam ediyorsa, burada hafıza problemi olamaz. Hatta 15’den fazla saysak daha fazladır…”

Zorluoğlu, öyle abartıldığı gibi de çok abartılı bir görev değişiklikleri yok derken…”Hiçbir mesai arkadaşımızı görevden alırken onur kırıcı bir tavrımız da yok.Hepsi ile konuşuyor özlük haklarında bir gerilemeye de izin vermiyoruz “dedi.

Zorluoğlu’na açık ve net sordum..

“Bu zamana kadar Belediyede hangi birim sizi hayal kırıklığına uğrattı..”

Açık ve net dedi ki..

“TİSK…Çok başarılı değil… Eğer ufak bir yağmur yağıyor, şehrin sokakları su altında kalıyorsa, TİSKİ ne yaptı derim… Trabzon’u her yağmur yağdığında neden sel basıyor?  Neden Beşirli’yi, Faroz’u, Havalimanını sürekli sel basıyor. Alt yapıyla ilgili bir durum değil mi? Neden şimdiye kadar yapılmadı. Peki bunları yapmayan arkadaşlar kimler Tapu Sicil Müdürü mü?

Yani bu meselesi ayağında çizme giydi diye bir şeye bağlamak çok basit bir şey değil mi? Benim gibi 25 - 30 yıllık üst düzey yöneticiye böyle bir gerekçeyle adamı almak yakışır mı sence? Yani bu doğru bir mantık mı? Adam işini yapıyor çizmesini almış sokağa çıkmış bir adama sen reklam yapıyorsun diyerek böyle bir görevden alma şekli olabilir mi? Niye böyle bir şey yapıyım ben.. Bu aklımın ucundan bile geçmedi. 

Ortada bir TİSKİ başarısızlığı var mı? Var. Bu şehirde TİSKİ görevini yapmamıştır kardeşim. Bu gece yağmur yağdığında yarın yine aynı şeyler konuşulacak. Yarın yine insanlar dizlerine kadar pantolonların çekecek, evini iş yerini basan suyu temizleyecek. TİSKİ’nin, Büyükşehir’in araçları yarın göl olmuş yerleri pompayla çekecek ve aynı gündem konuşulacak. Peki kimin sorumluluğu? TİSKİ’nin sorumluluğu değil mi? Neden yapmamışlar. Başarısız olmuşlar. Başarısız olmuş ekiple neden devam edeyim. 

Ve şu ifadeleri de dikkat çekici..Taktir okurlarımın

“Öyle bir bardak suda fırtına koparılıyor gibi bir şey benim tarafımdan öyle değerlendirilmiyor. 43 daire başkanı ve üstü yöneticiden puana kadar 10 tanesini görevden almışız. 3 aylık periyot. Yani yüzde 25’i bile değil. Yeni gelmiş bir belediye başkanının bunları bu kadar değiştirmeye hakkı olsa gerek. 

Bunları biraz da bu yönüyle değerlendirmek lazım. Şehri gereksiz gündemlerle meşgul etmemek lazım. Burada neticede ben kendi ekibimi kuracağımı baştan söyledim. Bunu yapıyorum….”

Sokağın değerlendirmesini de Zorluoğlu şöyle yapıyor..

“Vatandaşta hiç bir tepki yok. Vatandaş gayet memnun bu hadiseden. Benim yaptığım atama sayısına baktığın, orana baktığın zaman ortaya çıkan ses neden bu kadar orantısız. Bu sadece atamayla açıklanabilir bir şey mi? ..”

Buradaki son cümle anlamlı… Ve adrese teslim gibi bir şey..

Ve en çarpıcı söylemi de şu..

“Bende konuşsam şehir bir daha karışacak ama ben böyle bir şey yapmayacağım. Ben bu şehre hizmet etmeye geldim. Ben bu şehirde kurumsallaşmaya çalışıyorum. Hizmet edebilmem için bana sağlam bir ekip ve kaynak lazım. Ben bunları oluşturmaya çalışıyorum. 3 aydır onla uğraşıyorum. Büyük ilerleme kaydettim. 

Önümüzdeki süreçte yapacağımız hizmetlerin projelerini hazırlatıyorum, kaynaklarını bulmaya çalışıyorum. Ve bu işleri yürütecek, bir ekip oluşturmaya çalışıyorum. Yoksa, bu tür gündemlerle , dedikodularla abartılı yorumlarla şehre bir fayda sağlayamayız…”

Zorluoğlu, Trabzon’un geçmişte yaşadığı krizlerin benzerinin yaşanmasını istemiyor ve çağrısını da şöyle yapıyor. 

“Ben istiyorum ki şehir artık o geçmişte yaşadığı bu tür krizleri artık aşsın, bir düzey üste çıkalım. Bu şehrin gerçekten meselelerini konuşalım. Partimle de medya üzerinden konuşmam…”

İşte Zorluoğlu’nun açıklamaları..

Artık, Trabzon hizmete odaklansın.

Buna ihtiyacımız var…

Ya Haydar Revi ne diyor…?

Ak Parti il başkanı Haydar Revi, sağlık sorunları ile uğraşıyor… 

Belediyedeki görevden almaları da sağlık sorunları ile boğuşurken gündemine almış durumda… 

Önceki gün Revi, Murat Zorluoğlu ile baş başa görüştü… Görüşmede başka biri var mı, bilmiyorum..

Revi’ye telefonla aradım.

Görüşme ile ilgili detay vermedi.. Hafta sonu belki Ankara’da belki Trabzon’da milletvekilleri ile bir araya geleceğine söyledi. “Toplantının gündeminde Belediye atamaları olacak ama artık seçimsiz bir 4 yılımız var Trabzon için ne yapacağız bunu görüşürüz” dedi..

Revi açık ne net şunu da söyledi..

“Murat Bey’in kendi ekibini kurması hakkı.. Bunu yapmasına kimsenin itirazı yok… Bizim partinin en önemli özelliği istişare.. Bu eksik olmasın, bunu hatırlattık…”

Haydar Revi, Zorluoğlu’nun kulvarı başka bizim teşkilat olarak kulvarımız başka..Ancak iki kurum arasında uyum Trabzon’un çıkarınadır diyerek, eksik olan bir durumu mu tespit etmiş oldu..

Bence öyle oldu..

Revi, bürokrasiyi de bilen teşkilatı da anlayan partinin ruhunu da kavramış bir il başkanıdır.. Ve kesinlikle kavgacı değildir.. Zorluoğlu ile uyum içinde olmayı ister. O nedenle, Zorluoğlu, bu uyumdan hoşlanmayanlara yol vermemeli..Dikkatli olmalı..

Bu arada Revi’nin ısrarla istişare demesinden de ben şu yorumu çıkardım.

Bu alanda sanki sıkıntı var.

Yoksa atamaları Revi medyadan mı öğreniyor..

OFG neden konuşmuyor…?

gümrükçüoğlu ile ilgili görsel sonucuGörevi devrettiği büyükşehir belediyesinde görevden almalar ile ilgili ilde fırtına kopuyor… Ama bir önceki dönemin Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu hiç yorum yapmıyor. 

Konuşmuyor.. Ben de kendini birkaç kez aradım, telefonuma cevap vermedi..

Bence Gümrükçüoğlu 5  nedenden ötürü konuşmuyor

  1. Artık Trabzon umurunda değil

  2. Trabzon’un kısır çekişmeleri içine kendini sokmuyor

  3. Ortamın kızışmasını bekliyor, sonra konuşacak

  4. Gelen gideni aratır kanaatinin tam oturmasını bekliyor

  5. Konuşuyor ama medyaya değil, Trabzon’daki dostları ile dertleşiyor

OFG konuşmadıkça…

  1. Belediyedeki ekibi yalnız kaldık moduna giriyor

  2. Başkan bizi savunmalı diye düşünenler hayal kırıklığı yaşıyor.

  3. Sanki, Murat Zorluoğlu’na dolaylı yoldan destek veriyor izlenimi oluşturuyor

  4. Konuşursa, toplumdan destek görmeyeceğine tahmin ediyor

ZAYTUNG

FSM köprüsündeki çalışma nedeniyle, intihar edecek vatandaşlar 1. köprüye yönlendiriliyor...