Web siteleri tüm işletmeler, kurumlar ve hatta kişisel projeler için bir zorunluluk haline geldi. WP, bir web sitesi oluşturmak için en popüler platformlardan biridir. Ancak herkes bir WordPress sitesinin nasıl oluşturulacağını bilmiyor. Bu yazımızda sizlere wordpress site nasıl yapılır onu anlatacağız.

Peki WordPress siteleri oluşturmaya ne dersiniz? Düşündüğünüz kadar zor değil. Ne de olsa WP, konu bir web sitesi oluşturmaya geldiğinde insanlara yardımcı olan bir içerik yönetim sistemidir. Aşağıdaki kılavuzumuzu takip ederek, kısa sürede iyi işleyen bir web sitesine sahip olacaksınız.

1. Web sitesinin ana içeriğini tanımlayın

Bir WordPress sitesi oluşturmadan önce bilmeniz gereken şey, kurmak istediğiniz web sitesi türüdür. Bu bir blog, bir e-ticaret sitesi veya şirket profili vb. olabilir.

Kişisel kullanımınız için bir blog oluşturuyorsanız, sitenizin odaklanması gereken bir konu seçin. Başka bir deyişle, içeriğiniz için bir niş ve seo uzmanı  seçin.

Fotoğraf, kitap, yemek blogu, seyahat blogundan yemek pişirmeye kadar her şey olabilir. Sizi ilgilendiren bir konu seçin, böylece içerik oluşturmak uzun vadede sizin için sorun olmayacak.

Bir niş seçtikten sonra, web sitenizin nihai amacını düşünmeniz gerekir. Boş zamanlarınızda web sitenizden para kazanmayı mı yoksa sadece blog yazmayı mı planlıyorsunuz? Hedefiniz ne olursa olsun, tutarlı olduğunuzdan emin olun.

Ayrıca hedef kitlenizi de dikkatlice düşünmeniz gerekiyor: gönderilerinizden kimler faydalanacak? Bu, içeriğinizin biçimini, stilini ve tonunu etkileyecektir.

Dikkate alınması gereken bir diğer çok önemli adım, bir alan adı seçmektir. Bu adımın önemli olmasının nedeni alan adınızın markanızı temsil edecek olmasıdır. Bu yüzden dikkatli düşünmek gerekiyor.

Wikipedia, YouTube ve Netflix'in ortak noktası nedir? Telaffuzu ve hatırlaması kolay, kısa ve benzersiz bir isimdir. Alan adı bu şekilde olmalıdır. Adlarını hatırlaması veya telaffuz etmesi zor olan ziyaretçileri kaçırmak istemezsiniz.

Bu süreçte size yardımcı olması için alan adı arama araçlarını kullanabilirsiniz.

Seçtiğiniz alan adını beğendiyseniz, alan adının kullanımda olup olmadığını görme ve tescil etme zamanı. Aşağıdaki butona tıklayarak alan adı talep aracımıza ulaşabilirsiniz.

WordPress siteleri oluşturmak için ve seo hizmeti  için  Hostinger gibi doğru barındırma sağlayıcısını bulmanız gerekir. Birkaç önemli nokta var:

       Neye ihtiyacınız var - web sitenizin kaç kaynağa ihtiyacı olacak, önümüzdeki 12 ay için planınız nedir ve sitenizin ne kadar büyük olacağı.

       Çalışma Süresi Ölçeği ‒ 7/24/365 çalışan istikrarlı bir web barındırıcısı önemlidir.

       Müşteri Desteği ‒ Web siteniz çalışmıyorsa veya sorun yaşıyorsanız yardım için müşteri desteğiyle iletişime geçebilirsiniz.

       Kullanımı kolay ‒ çoğu web sitesi sahibinin programlama deneyimi yoktur. Küresel kontrol panelinin kullanımı kolay olmalıdır.

       Bir bütçe web siteniz olduğunda uzun vadede bütçe ve harcamalar önemlidir. İhtiyaçlarınızı tam olarak karşılamayan bir ev sahibi için daha fazla ödeme yapmak istemezsiniz.

Hostinger ile yukarıda belirttiğimiz noktaları dert etmenize gerek yok çünkü hosting hizmetimiz hem uygun fiyatlı hem de çok kaliteli. Ayrıca sizi bir dakikadan daha kısa sürede müşteri başarı temsilcilerimize bağlayabilen canlı sohbet desteğimiz de var.

WordPress site oluşturma aşamasında, sitenizin nasıl göründüğünü ve çalıştığını da düşünmeniz gerekir.

Farklı türde bloglar veya web siteleri, ve arama motoru optimizasyonu  farklı düzenler veya temalar gerektirebilir. Bir e-ticaret sitesi, bir blogdan daha sofistike bir tasarıma ihtiyaç duyacaktır.

WordPress'in en iyi yanı, aralarından seçim yapabileceğiniz tonlarca tema olmasıdır.

Hem ücretsiz hem de premium temalar mevcuttur. Ücretsiz WordPress temalarından bazıları Zakra, Shapely ve Flash'tır.

WordPress temaları galerisine göz atabilir ve ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Ücretsiz temalar hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, en iyi 60 WordPress teması hakkındaki makalemize göz atabilirsiniz.

WordPress Web Sitesi Temaları

Bir tema yüklemek için WordPress panonuza giriş yapın ve Görünüm sekmesine geçin. Temalar'ı seçin ve Yeni Ekle'ye tıklayın. İstediğiniz WP temasını bulun ve imlecinizi üzerine getirin ve Yükle düğmesine basın.

Bu konuda detaylı bir rehber için WordPress Tema Kurulumu başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir WordPress sitesi kurarken, bir eklenti seçip yüklemeniz gerekir. Yönetim, web sitesi güvenliği vb. iyileştirmeler WP sitenizde. Aşağıdakiler gibi konularda işlevselliğini artırabilecek tonlarca eklenti vardır:

İşte başlayabileceğiniz bazı temel eklentiler:

       WooCommerce ‒, bir çevrimiçi mağaza oluşturmak istiyorsanız yararlı bir eklentidir. Ürünlerini veya hizmetlerini WordPress siteleri aracılığıyla satmak isteyen web sitesi sahipleri için idealdir.

       Yoast SEO ‒, en iyi arama motoru optimizasyonu (SEO) eklentilerinden biridir. Yüksek kaliteli, arama için optimize edilmiş içerik yayınlamanıza yardımcı olur.

       W3 Total Cache eklentisi ‒ okuyucularınızın bir sonraki ziyaretlerinde bilgisayarlarını daha hızlı yüklemelerine yardımcı olur.

       Keyy İki Faktörlü Kimlik Doğrulama ‒ bu güvenlik eklentisi, web sitenizi yetkisiz erişime karşı korur. Kimliğinizi ikinci bir cihaz aracılığıyla doğrulamanıza olanak tanır.

Eklentiler nasıl kurulur:

       WordPress kontrol panelinin "Eklentiler" bölümüne gidin.

       Sayfanızın üst kısmındaki Ekle düğmesini tıklayın.

       Arama kutusuna ihtiyacınız olan eklentinin anahtar kelimesini girin, ardından eklentinin yanındaki Şimdi Yükle düğmesini tıklayın. Eklentiyi zaten indirdiyseniz, Eklentiyi Kur'a tıklayın. Ardından Dosya Seç'e tıklayın, eklenti dosyasını seçin ve Şimdi Yükle'ye tıklayın.

       Yükleme işleminden sonra eklentiyi etkinleştirmek için Eklentiyi Etkinleştir'e tıklayın.

İşiniz bittiğinde, artık WordPress site oluşturma sürecini tamamlayabilir ve sitenizi herkesin görmesi için yayınlayabilirsiniz.

WordPress ile Site Oluşturma: Sırada Ne Var?

Artık bir WordPress sitesi oluşturmanın ne kadar kolay olduğunu biliyorsunuz!

Ancak bu, çevrimiçi yolculuğunuzun yalnızca başlangıcıdır. Yapmanız gereken bir sonraki şey, hedef kitlenizi genişletmektir. Başka bir deyişle, trafiği artırmanız gerekir. Bunun için web sitenizi sosyal medya platformlarında tanıtarak ve sürekli olarak kaliteli içerikler oluşturarak işe başlayabilirsiniz.

Web sitenize nasıl trafik çekeceğinizi öğrenmek için bu makaleyi okuyun.

WordPress yolculuğunuzda size yardımcı olması için Google Analytics eklentisini yükleyebilirsiniz.

Web sitenizin istatistiklerini görün ve okuyucularınızı tanıyın. Ziyaretçilerin web sitenizi nasıl bulduğunu ve kullandığını öğrendikten sonra, trafiğinizi anında artırabilirsiniz.

WordPress güncellemelerine, bakımına, temalarına ve eklentilerine dikkat edin. Tüm bunlar, hataları düzelterek, yeni özellikler ekleyerek ve güvenliğini artırarak web sitenizin performansını artırır.