Eğer Trabzonspor’umuz olmasaydı Trabzon’da ne konuşacaktı vatandaş, neden kültür sanat yok, neden yollarımız bozuk, neden mahallelerimiz perişan, neden güney çevre yolu gelmedi, neden raylı sistem yok... 

Sizce bunları konuşmamızı birileri istiyor mu?

Birilerinin işine gelir mi Trabzon’un sürekli yeni yatırımlar istemesi, yeni hizmetler beklemesi, eksikleri eleştirmesi. 

İşte bu yüzden Trabzon’da Trabzonspor olmasa siyasetçilerin hiçbir popülaritesi olmaz. İşte bu yüzden her gelenin dilinde Trabzonspor... 

Eğer başka bir şey konuşsalar. Konuştukları kaale alınmaz. Hepsi gündeme gelmek için Trabzonspor diyor başka bir şey demiyor. 

Dün sabah CHP’nin ‘Kardeş Belediyeler’ toplantısına katıldık. Sanki Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunup her fırsatta Fenerbahçe’yi destekleyen benmişim gibi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ‘Trabzonspor’ dedi başka bir şey demedi.
Size mi kaldı Trabzonspor sayın Ağbaba.

Siz Trabzon’da milletvekili sayınızı arttırın da partiniz şehirde etkili bir muhalefet yapsın.

Bırakın Trabzonspor’u siyasetinize alet etmeyin lütfen.  

Siz daha Volkan Canalioğlu’nu nasıl yediğinizin hesabını veremediniz. Fener lobisi diyorlar, yok öyle bir şey diyorsunuz.

Madem kıymetliydi, madem değerliydi, madem hepinizin Volkan Abisi idi. Bu mu sizin en değerlinize yaptığınız.

Geldiniz baş tacımızsınız,  misafirimizsiniz, kardeş belediye ayağına Trabzonspor üzerinden nemalanmaya çalışmanızı hiç samimi bulmadığımı belirteyim.

Bu arada toplantıda CHP’nin 1 ve 2. Sıra adayları Haluk Pekşen ile Ali Türen Öztürk ve 3. Sıra adayı Ahmet Kaya’nın olmayışını da garipsedim.
Ortahisar Meclis üyelerinin de birçoğu yoktu. Belli ki bir organizasyon bozukluğu veya koordine eksikliği vardı.
Ama ne yalan söyleyeyim Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çok iyi, sahada kendisine biraz eşlik ettim, Trabzon’daki seçim çalışmalarına katılmasında fayda var.

AK PARTİ’DE DE TS ŞOW

Adettendir, Trabzon’a gelen her genel başkana Trabzonspor kaşkolü takılır, fakat Soylu’ya beklemiyorduk.

Gündemde Fenerbahçe kongre üyeliği nedeniyle  ‘Acaba takar mı takmaz mı’ şeklinde tartışmalar vardı.

Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz gereğini yaptı, takılmayacak denmesine rağmen Kaşkolu Soylu’nun boynuna astı.

İyi mi yaptı, kötü mü yaptı bilemeyiz ama o üzerine düşeni yaptı. Geleneği bozmadı. Bugün tüm basında kaşkollü fotoğrafıyla Soylu’nun Trabzonspor sevgisi işlenecektir mutlaka.

Gerek var mı? Bence Soylu Trabzon’u uçuracak bir kaç vaat verseydi, birkaç projeden bahsetseydi Trabzon onun kaşkolü yerine projeleri vaatleri konuşsaydı. Daha iyi olmaz mıydı.

Sakın ha burada Trabzonspor’u değersizleştirmek gibi bir anlam çıkarmayın. Tek gayem Trabzonspor’u ucuz siyaset oyunlarınıza bulaştırmamanız.

Hakkı yenilen Trabzonspor’un hakkı verilene kadar AK Parti’de de, CHP’de de, MHP’de de hakkımız var hakkımız. Ahımız var ahımız.     

AK PARTİ’DE YENİ GÖREVLER

Bu arada AK Parti’ye milletvekilliği sıralamasında 6. Sıraya giren Salih Cora ile 5. Sıradan giren Nihat Tosun’un seçilememesi halinde Bakan Yardımcılğı veya eş değer bir görevle onurlandırılacağı, listeye giremeyen Şeref Malkoç’unda RTÜK veya benzeri etkili bir kurumun başına getireceği dün Akşam Zorlu Grand Hotel Kulislerinde konuşuldu.

Ayrıca Zorlu Grand’da dün akşam Muhammet Balta ile Günnar’ın keyfine de diyecek yoktu.