Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan 111 yaşındaki Ayşe Uskar, yakınlarının anlattığına göre 1901 yılında Aydın'da bir Yörük çadırında dünyaya geldi.

4'ü kız 10 çocuğu, 46 torunu ve 60 torununun çocuğu bulunan Ayşe Uskar'ın 111 yaşında olduğunu söyleyen yakınları, doğum tarihinin 3 Temmuz 1901 yazmasına karşın ay ve günün kesin olmadığı için 12.12.2012 günü doğum günü kutlaması yaptıklarını anlattı.

Asırlık yaşamına rağmen dinç görünen Ayşe Uskar'ın yaşadığı evde doğum günü pastası keserek mumlara üfleten yakınları, "Nüfus cüzdanında her ne kadar doğum tarihi 3 Temmuz 1901 olarak yazsa da, bu tarih doğru değil. O nedenle biz de doğum tarihini 12 Aralık olarak kararlaştırıp doğum günü partisi düzenledik. Güzel bir an oldu. Annemiz 3 kuşak gördü, inşallah 4'üncü kuşağı da görür" dedi.

"ATATÜRK'Ü GÖRDÜM"

Kendisi için düzenlenen doğum günü partisinde duygulanan Ayşe Uskar ise, uzun yaşamasının sırrını yayla havası ve doğal beslenmeye borçlu olduğunu söyledi. Ayşe Uskar, "Bu yaşıma kadar ciddi bir hastalık geçirmedim. Hacca da gittim. En çok süt ve yoğurt yiyorum" diye konuştu.