Son operasyonun ardından aşırı kan kaybı yaşayan bebek hastaneye kaldırıldı. Ailesi, bebeğin tahlil yapılmadan sünnet edildiğini bu nedenle yoğun bakımlık olduğunu belirterek, hastaneyi ve görevli sağlık personelini suçladı. Aile, konuyla ilgili yargıya başvuracaklarını söyledi.

İddiaya göre, Kani ve Selma Turan çifti, 15 aylık Hamza Turan isimli bebeklerini sünnet ettirmek üzere Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Sünneti yaptıracağı bölümü bilmeyen genç çift, görevliler tarafından hastanenin acil servisine yönlendirildi. Acil servis girişindeki müşahede odasında sünnet edilen Hamza bebek ertesi gün taburcu edildi. Sünnet edildikten sonra sancıları artan ve idrarını yapamayan bebek ,20 gün sonra tekrar hastaneye götürüldü. İkinci kez ameliyat edilen bebek bir süre sonra iyileştiği gerekçesiyle evine gönderildi. Ancak kısa süre sonra Hamza bebek tekrar rahatsızlandı. Aynı şikayetlerin tekrarlandığını gören aile, aşırı kan kaybeden bebeği dün akşam saatlerinde üçüncü kez hastaneye götürdü. Bu kez hastanenin çocuk acil bölümüne kaldırılan bebek, üçüncü kez operasyon geçirdi.

Bebeğinin acı içinde saatlerce ağladığını söyleyen anne Selma Turan, hastaneye ilk başvuruda tahlil yapmadan bebeği sünnete aldıklarını söyledi. Ameliyathane yerine bebeğin pansuman odasında sünnet edildiğini anlatan Selma Turan, operasyonu yapan doktorun cerrah olmadığını ileri sürdü. Anne Turan, "Üçüncü kez hastaneye geldik. Doktoru görmek istiyoruz, 'O kim' diye soruyorlar bize. Üç ameliyatı da dahiliye doktoru yaptı. Çocuk doktoru yapsa böyle olmayacaktı." dedi.

Hamza bebeğin dayısı Serkan Çöpçük ise bebeğin yanlış sünnet edilmesinden dolayı 3 kez operasyon geçirdiğini ifade etti. En son götürdükleri çocuk acil servisindeki doktorun, ilk operasyonu hangi doktorun yaptığını sorduğunu anlatan Çöpçük, "Söz konusu doktorun adını verdiğimde 'Ben onu tanımıyorum.' dedi. Çocuk doktoru değilmiş." diye konuştu.

Dayı Çöpçük, bebeğin ameliyathane yerine müşahede odasında ayaküstü sünnet edildiğini ileri sürdü. Bebeğin kanlar içinde kaldığını belirten Çöpçük, olayla ilgili hukuki girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

Bu arada, konuyla ilgili bilgilerine başvurulan hastane yetkilileri ise konuşmak istemedi.