İstanbul'da inşaat işçisi olarak çalışırken bir şehir magandasının silahından çıkan kurşunla kafasından vurulan Muhlis Kanar(43), 20 yıldır kafasından çıkarılamayan kurşunla yaşıyor.

Kanar, başına isabet eden kurşun yüzünden bir gözünün de kör olduğunu söylüyor.
Erzurum'un Karayazı ilçesi Alemdağ köyünde yaşayan 4 çocuk babası Muhlis Kanar, 20 yıl önce ekmek parası kazanmak üzere İstanbul'a gurbete çıktı. Hemşerilerinin aracılığıyla bir inşaatta iş bulup çalışmaya başlayan Kanar, bir şehir magandasının gündüz vakti sıktığı silahtan çıkan kurşunla kafasından vuruldu. Magandanın sıktığı ve sol gözüne isabet eden kurşunla ağır yaralanan Kanar, kör oldu. Kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan Kanar'ın sol göz çukurundan beyne yakın noktada kafatasına saplanan kurşun çekirdeği o tarihten bu yana çıkartılamadı. Doktorların, "Kurşun çekirdeği çok riskli bir bölgede. Çekirdeği çıkartırken beyin kanaması sonucu ölebilir ya da hayat boyu felç kalabilirsin." uyarısı üzerine Muhlis Kanar, ameliyattan vazgeçti. Bir süre İstanbul'daki hastanede yatarak tedavi gören Kanar daha sonra köyüne dönüş yaptı.

Kanar'ın inşaatlarda duvar ustalığı yapan ağabeyi, köydeki evini satarak kardeşine protez göz almış. Kanar, arka göz çukurundaki kurşun çekirdeği nedeniyle çalışma kapasitesi düşmüş. Ağır işlerde çalışamayan Kanar, kaymakamlığın talimatıyla okul tuvaletini, okulu ve öğretmen lojmanlarını temizleyerek para kazanıyor. Yaptığı işten aldığı cüzi para ile geçinemeyen Muhlis Kanar'a köylü de sahip çıkmış, köydeki büyük ve küçükbaş hayvan ahırlarının temizliği ile koyunları otlatan Kanar, "Kaymakam ve köylü sağ olsun. Onların destekleri ile evime ekmek götürebiliyorum." diyor.

Tedavi olmak istediğini kaydeden Kanar, "20 yıldır kafamdaki kurşunla yaşıyorum. Çıkartılmayan kurşunun kafamda neden olduğu hasar yüzünden iş ağır işlerde çalışamıyorum. Kafamdaki kurşunun çıkartılmasını istiyorum." ifadelerini kullanıyor. Eşinin kafasındaki kurşun çekirdeğinin çıkartılmasını istediğini dile getiren Zübeyde Kanar da "Eşim kafasındaki kurşun nedeniyle dayanılmaz ağrılar çekiyor. Eşimin kafasındaki kurşun parçasının çıkartılması için her gün dua ediyorum" diyerek yetkililerden yardım istiyor.

Köy Muhtarı Ayhan Kara, Muhlis Kanar'a köylü olarak kol kanat açtıklarını söyledi. Muhtar Kara, Kanar'a ekonomik destek amaçlı olarak köydeki hafif işlerin ücret karşılığında yaptırıldığını anlattı. Kanar'ın İstanbul'da inşaat işçiliği yapan ağabeyine ait evde yaşadığını da belirten Kara, "Muhlis Kanar çok yoksul. Kafasındaki kurşun nedeniyle ağır işlerde çalışamıyor. Kaymakam Bey'in talimatıyla okul temizliğini yapıyor. Evi olmadığı için de ağabeyinin evinde kalıyor." şeklinde konuştu.