New York'un Javit Center Sergi Salonu'nda açılan 3D yazıcıları fuarında çok sayıda şirket çalışmalarını sergiledi. 3D yazıcı ile oyuncaklardan, müzik aletlerine, süs eşyalarından bisiklete kadar birçok ev malzemesi üretilebiliyor. Bu teknoloji sayesinde birçok ürün kolay bir şekilde, her yerde üretilebiliyor. İsteyen herkes 3D teknolojisine sahip olan makineleri uygun fiyata alıp, istediği yerde kullanabiliyor.

New York Javit Center Sergi Salonu'nda farklı yöntemlerle üretim yapan çeşitli yazıcılar teknoloji severlere sunuldu. Bazı yazıcılar mürekkeb ile, bazıları ise paslanmayan bir çelikten oluşan renkli sıvı ile çalışıyor. İsteyen 3D yazıcılarını bilgisayara bağlayabiliyor. Fiyatları ise makinanın özelliğine ve büyüklüğüne göre değişiyor. Özellikle 3D yazıcı ile yapılan müzik aletleri ve araba ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

3D yazıcısı ile yaklaşık 30 dakikalık gibi kısa bir sürede çocuklar için oyuncak yapılabiliyor. 3D yazıcı teknolojisini kullanarak oyuncak üreten Aleph Objects Şirekti İletişim Müdürü Harris Kenny, kısa sürede istedikleri çocuk oyuncağını hazır hale getirebildiklerini söyledi. Makinanın çalışma mekanizmasının açıktan görülebileceğini ifade eden Kenny, “İsteyen elimizdeki makinayı alarak farklı bir şekilde geliştirebilir. Değişikliğe ve geliştirilmeye açık bir teknoloji. Makinamızı dünyanın birçok ülkesine çok hızlı bir şekilde gönderme imkanına da sahibiz.”dedi. Kenny, ellerindeki 3D yazıcısının 2 bin dolara değerinde olduğunu ifade etti. 2-4 Nisan tarihleri arasında teknoloji severlerin ziyaretine açık olacak olan fuarda, 3D yazıcıları ile ilgili geniş kapsamlı konferanslarda düzenleniyor.