Anne Nebahat ve baba Murat Kuşgöz’ün işe gitmek için evden ayrılmasından kısa bir süre sonra çıkan yangında evin içerisinde kalan 15 yaşındaki ağabey Ömür Can Kuşgöz, komşuların telkiniyle camdan dışarı atlayarak kurtulurken, Sultan ise kaçmayı başaramadı.

Doğumuyla, ayrılmaya karar veren anne ve babasının bir arada kalmasını sağlayan Sultan, son nefesinde “ağabeyine” seslendi ancak kurtarılamadı. Elektrikli ısıtıcıdan çıktığı belirtilen yangın sırasında, okulları öğle saatlerinde başlayan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu birincisi sınıf öğrencisi Sultan Nur Kuşgöz ile ağabeyi Ömür Can Kuşgöz (15) evde mahsur kaldı.

Olay anında uykusundan uyanan Ömür Can Kuşgöz, evdeki dumanları fark edince “Yardım edin” diye bağırmaya başladı. Yangına müdahale eden komşular, olay yerine itfaiye ve sağlık ekiplerini çağırdı. Kuşgöz, komşuların telkiniyle pencereden atlayarak kurtulurken, küçük Sultan alevlerin arasında kaldı. Sultan Kuşgöz, abisinin arkasından “Ağabey neredesin” diye haykırdı fakat ne dışarıdakiler içeriye, ne Sultan dışarıya ulaşabildi.

‘Kardeşim nerede?’

İtfaiye ekipleri, Sultan Nur Kuşgöz’ü evde baygın buldu. Dumandan etkilenen Sultan kaldırıldığı hastanede öldü. Kardeşinin vefat ettiğinden henüz haberi olmayan abi Ömür Kuşgöz, Milliyet’e yangında yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Annem, babam ve kardeşim evden ayrıldı. Bizim okulumuz öğleden sonra başladığı için kardeşimle evde kaldık. Yangın çıktığı sırada evde uyuyorduk. Bir an uyandım, dumanları farkettim. Bağırdım. Komşular yardıma geldi. Kardeşimi de çıkarmış olmalılar. Kardeşim nerede bilmiyorum. Umarım durumu iyidir.”