Kar yağışı, bölgenin en yüksek kesimleri ile kimi kent merkezlerindeetkili oldu.  Rize'de 245, Trabzon'da 158, Giresun'da 157, Gümüşhane'de 142, Bayburt'ta 100 ve Artvin'de 70 olmak üzere toplam 872 köy yolu ulaşıma kapandı.

Giresun- Şebinkarahisar karayolundaki Eğribel geçidinde de kar yağışının devam ettiği, ancak ulaşımın kontrollü olarak verildiği belirtildi. Gümüşhane kent merkezinde 16, Bayburt kent merkezinde 11, Rize'de 10 santimetreye ulaşan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1 metreyi geçti. Meteoroloji yetkilileri, bölgede fırtına beklendiğini ve kar yağışının hafta sonuna kadar sürebileceğini belirterek vatandaşları uyardı. Hava sıcaklıklarının Cuma gününe kadar 2 ile eksi 3 derece arasında seyredeceği, gece ise sıfırın altında değerlere düşeceği belirtildi.

HASTANE YOLU ÇİLE DOLU
Bu arada Rize'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Rize Üniversitesi (RÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne çıkan 600 metrelik dik yol ulaşıma kapanma noktasına geldi. Araçların güçlükle ilerleyebildiği yolda bazı hastalar uzun yürüyüşün ardından hastaneye ulaşabildi. Rize Belediyesi'ne bağlı ekipler bölgede yol temizleme ve tuzlama çalışması başlattı. Rize Amatör küme futbol karşılaşmaları da 3 gün süreyle iptal edildi