Engin, yaptığı yazılı açıklamada, reklamda, kamuya ait orman alanının projeye ait olduğu izlenimi verilerek tüketicilerin yanıltıldığını ve aldatıldığını savunarak, başta Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Orman ve Su işleri Bakanlığı yetkilileri olmak üzere ilgili tüm kamu otoritelerini gereğini yapmaları için göreve çağırdıklarını belirtti.

Konut projesine ilişkin tanıtıcı reklam filminde, projenin orman alanı içerisinde ya da hemen kenarında olduğu ve orman alanının bu projeden konut alanların/alacakların kullanımına tahsis edildiği izlenimi verilerek, tüketicilerin yanıltıldığını ve aldatıldığını savunan Engin, uygulamaya ilişkin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, İstanbul Fatih Ormanı'nın bir konut projesine tahsis edildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığının belirtildiğini vurguladı.

Kamu otoritesinin tepkisine karşın, yasaya ve hukuka aykırı reklamla tüketicilerin yanıltılmaya ve aldatılmaya devam edildiğini savunan Engin, ''Kamu otoritesinin, konuya ilişkin tepki olarak basın açıklaması yapıp, kamuoyunu bilgilendirmesi yeterli değildir. Yapılan bu haksız ve hukuksuz kamuoyunu aldatan fırsatçı uygulamaya karşı, hukukun gereğini zaman geçirmeden yerine getirmesini tüketiciler olarak bekliyoruz'' ifadesini kullandı.

Reklamlar, ilgili yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunu savunan Engin, Gümrük Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu'na ihtiyaten ve tedbiren reklamın durdurulması ve idari para cezası uygulanması talebiyle başvurduklarını bildirdi.