Arama sonuçlarının gösterilmesi konusunda oldukça hassas olan ve bunun başlıca nedeninin kullanıcılara daha iyi sonuçlar vermek olduğunu söyleyen Google, geçtiğimiz günlerde 'Panthom 4' güncellemesi yaparak en çok aranan haber sitelerinden Ajanshaber.com olmak üzere Türkiye'de birçok internet sitesine ceza uygulamıştı.Cezalardan etkilenen Ajanshaber.com kısa bir sürede, Google’ın isteklerini yerine getirerek cezadan kurtuldu.

Ajanshaber.com SEO Koordinatörü Buğra Burak Beşler konuyu Ajanshaber'e değerlendirdi.

"Google’la iletişime geçildi sorun çözüldü." 

 Türkiye’nin en çok aranan sitelerinden biri olan Ajanshaber’in SEO (Search Engine Optimizasyon) Koordinatörü B. Burak Beşler konuyu değerlendirdi. Google Arama motoru her geçen gün kullanıcı deneyimini yenileyecek ve arttıracak gelişmeler üzerinde çalıştığını belirten Beşler, Hiçbir uyarı gelmeden ceza verildiğini vurgulayarak "cezadan sonra web sitesinin eksiklerinin giderildiğini Google ile doğru iletişim kurduklarını bu sayede sorunların düzeldiğini belirtti.

TÜRKİYENİN BÜYÜK MEDYA SİTELERİNEDE GOOGLE'DAN UYARI

Hatırlayacak olursanız Google bundan 4-5 ay önce Hürriyet, NTV ve Mynet gibi siteleri de kancasına takarak algoritma güncellemelerinden geçirmiş, doğru sonuçları sunmayan web sitelerini arama sonuçlarından ve Google News servisinden kaldırmıştı. Arama motoru Google, algoritmik değişiklikler yapmaya devam ettiği gibi, kullanıcılara sağlıklı sonuçlar sunmayı amaçladığı kurallarına her geçen gün bir yenisini daha eklemeye devam ediyor.

"GOOGLE’IN PHANTOM 4 ALGORİTMASI"

“Phantom algoritması içerik kalitesini yükselterek kullanıcı deneyimini arttırmayı hedefleyen bir algoritma ve tüm güncellemeler bu hedef doğrultusunda yapılıyor. Phantom algoritması sonrasında sitenize gelen arama motoru botları kullanıcıların sayfa ile iletişimini ve sayfa üzerinde yaptıkları hareketleri analiz ediyor, aynı zamanda sayfa üzerindeki reklam yerleşimi, içerik yoğunluğu vb kriterlerin kullanım şeklinden yola çıkarak sayfa hakkında bir kalite öngörüsünde bulunmayı hedefliyor.”

Phantom 4 İle İlgili İzlenimler

- Reklam  ve İçerik Yerleşimi
- Kullanıcı Sorgusuyla Eşleşmeyen Anahtar Kelime Yerleşimi
- Sayfa Tasarımı ve Elementlerin Yerleşimi
- Kendi Kendine Çalmaya Başlayan Müzik ve Videolar
- Çok Sayıda 404 Sayfası, Hatalı Sayfaların Çokluğu