Araştırma şirketi Strategy Analytics'in araştırma verilerine göre Huawei, ikinci çeyrekte yüzde 4,4 olan pazar payını yüzde 5,1'e çıkararak akıllı telefon pazar payı sıralamasında 3. sıraya yerleşti.

Aynı konuda verileri yayınlayan bir diğer araştırma şirketi IDC'ye göre de Huawei, yüzde 4.8'lik pazar payı ile 3. sırada yer alıyor.

Huawei'nin bu başarısında, geçen Eylül ayında Türkiye'de de satışa sunulan Huawei Ascend P6 gibi yüksek teknolojiyi estetikle bütünleştiren ürünlerin tüketiciler tarafından büyük ilgiyle karşılanması bulunuyor.

BİR YILDA YÜZDE 76,5 BÜYÜDÜ

Araştırma şirketi IDC verilerine göre, 2013'ün 3. çeyreğinde 12,5 milyon adet akıllı telefonu pazara sürerek geçtiğimiz yıla oranla yüzde 76,5'lik büyümeye imza atan Huawei'nin bu başarısında Ascend P6 ve G610'un Çin'deki başarısının olduğu belirtiliyor. Etkileyici batarya kapasitesi, 1.2 Ghz dört-çekirdekli işlemci ve 5 inçlik ekranıyla Çin ve Hindistan'da tüketicilerin büyük ilgisiyle karşılanan Huawei G610 serisi akıllı telefon, çok yakında Türk tüketicileriyle de buluşacak.