Önde, acil çıkış kapısının hemen yanında oturan Figen Eren, kazada ağır yaralandı. Yanındaki Steward Ulvi Murat Keskin ise hayatını kaybetmişti. Hemen hastaneye kaldırıldı. Ama ön iniş takımı kokpiti ve mutfağı parçalarken sol ayağına büyük zarar vermişti. Kurtarma ekipleri onu hemen hastaneye yetiştirdi. Ameliyata alındı. Sol ayağı diz altından kesildi.
Figen Eren pes etmedi. Hayata tutundu. Protez takılması ile yürümeye başladı. Amsterdam’da özel bir klinikte tedavi gördü. Nasıl hareket edeceğini, bundan sonraki yaşamını kolaylaştırmak için neler yapması gerektiğini öğrendi. Kazanın üzerinden 9 ay geçtikten sonra tedavisi tamamlandı ve Türkiye’ye döndü.
Figen Eren çalışmak istiyordu. Ancak ayağını kaybetmesi nedeniyle tekrar uçamayacaktı. THY, Figen Hanım’a yer görevi verdi. Birkaç ay sonra da geçen yıl isteği doğrultusunda onu Amsterdam’a tayin etti. Yeni görevi Schiphol Havalimanı’ndaki THY İstasyonuydu.
PROTEZCİSİYLE EVLENDİ
Yaklaşık bir buçuk yıldır Hollanda’da yaşayan Figen Eren’den geçtiğimiz günlerde mutlu bir haber geldi. Protezini hazırlayan, Eren'in hayata dönmesinde ciddi katkıda bulunan Hollandalı protezcisine aşık olmuş, yaklaşık 3 yıldır süren ilişkileri evlilikle sonuçlanmıştı...