Amerikalı teknoloji devi Apple'ın iPhone, iPad ve iPod Touch gibi mobil cihazlarla çalışan internet uygulama platformu tarihi bir rekora imza attı.

ABD'li şirketten yapılan açıklamada, 2013 yılında App Store'dan indirilen üç milyondan fazla ücretli uygulama sayesinde kasaya 10 milyar dolardan fazla para girdiği belirtildi.

Apple'da İnternet Software ve Servis Yönetici Yardımcısı Eddy Cue, 2013 yılını App Store tarihinin en başarılı yılı olarak adlandırdı.

Özellikle aralık ayında App Store'dan indirilen uygulamalardan bir milyar dolardan fazla ciro yaptıklarını kaydetti.

ABD'li teknoloji şirketi, App Store'a geliştiriciler tarafından konulan uygulamalardan yüzde 30 oranında komisyon alıyor.

Apple'ın açıkladığı rakamlara göre, uygulama sahipleri de geçen yıl toplamda 15 milyar dolarlık kazanç elde etti.

Özellikle iPhone, iPad ve iPod Tocuh gibi cihazlarda çalışan iOS 7 mobil işletim sisteminin geliştiriciler ve kullanıcılar tarafından sevildiğine dikkat çekildi.

Bununla birlikte Apple 1 Şubat'tan itibaren iOS 7 haricindeki önceki mobil işletim sistemlerine (iOS 6 ve daha eskisi) teknik destek vermeyeceğini duyurdu.

Böylelikle uygulama geliştiricileri hazırlayacakları uygulamayı iOS 7'ye göre geliştirecek ve güncellemelerini de bu sistem için yapacaklar.

App Store'da halihazırda 500 bini iPad için olmak üzere bir milyonun üzerinde uygulama bulunuyor. App Store'dan 155'ten fazla ülkede uygulama indirilebiliyor.