Hakkari'de yapılan bir düğünde düğün sahibinin isteği üzerine davetliler takı takmadı.

Başlık parasının yüksek olduğu Hakkari'de müteahhit Kadir Seyitoğlu'nun yanında çalışan oğlu 25 yaşındaki Hasan Seyitoğlu ile 'Yeşil Ailesi'nin 24 yaşındaki kızı Nurten Yeşil, Kıran Mahallesi'nde yapılan düğünle dünya evine girdi. Geline damat tarafı yeterince takı taktı. Düğün sahibi Kadir Seyitoğlu yörede alışılmışın dışında davetlilerin gelin ve damada takı takmamasını istedi. Düğüne katılan yaklaşık 2 bin davetli müzik eşliğinde doyasıya eğlendi, yemek yedi ancak düğün sahibinin isteği üzerine takı takmadan düğünden ayrıldı.

Oğlunu evlendirmenin mutluluğunu yaşayan müteahhit Kadir Seyitoğlu, davetlilerin takı nedeniyle zor durumda kalmasını istemediği için bu kararı aldığını söyledi. Kadir Seyitoğlu, şöyle dedi:

"Düğünler insan hayatında en mutlu günlerdendir. Ben bu mutlu günde kimsenin maddiyat yüzünden zor durumda kalmasını istemedim. Bu kararım çok olumlu karşılandı. Çünkü başlık parası yüzünden bir çok gencimiz evlenemiyor. Umarım bizim bu düğünümüz Hakkari'de ve bu yörede yapılacak diğer düğünlere örnek olur."