Olay, sabah saatlerinde Antalya'nın Işıklar bölgesinde meydana geldi. Çürük olduğu için futbol müsabakalarına 2010-2011 sezonunda kapatılan Atatürk Stadyumu'ndaki kapalı tribünün altındaki bir bölüm, jimnastik salonu yapılmak için yıkılırken duvar göçtü. Duvar altında kalan 54 yaşındaki Sami Toplar arkadaşları tarafından ambulansla Hastaneye kaldırıldı. Toplar, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Muğla'dan Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne atanan Burhanettin Hacıcaferoğlu, yapılan tadilattan kazadan sonra haberdar olduğunu iddia etti. Hacıcaferoğlu, binanın çürük olduğunu bildiğini belirterek şöyle konuştu: "Burada bilgimiz dışında bir tadilat çalışması başlatılmış. Jimnastik antrenörü işçi getirmiş. Bu sırada duvar göçmüş. Bir kişinin hayatını kaybettiğini öğrendik. Olayla ilgili inceleme başlattık. Bizim haberimiz olmadan içeriye girip tadilat çalışmasına başlamışlar."

Göçen duvarın altında kalan işçinin cenazesiyle ilgilendiğini belirten Jimnastik Antrenörü Mustafa Yılmaz da soruları yanıtsız bıraktı.