Olay, Gültepe Mahallesi Meriç Sokak 16 numaralı binada akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, üst katta oturan ev sahibi Bozkurt ailesi, kiracıları olan Kızıltan ailesini binanın temiz kalması gerekçesiyle ayakkabıların apartmanın girişinde çıkarmaları yönünde uyardı.

Olay sonrası talihsiz adamın eşi Nazmiye Kızıltan, fenalık geçirdi. Komşuları tarafından güçlükle sakinleştirilen yaşlı kadın ayakta durmakta zorlandı.

Bugün saat 17.30 sıralarında giriş katta kiracı olarak ikamet eden Efrahim Kızıltan(65), üst katta oturan ev sahipleri Döndü Bozkurt ve gelini Sevda Bozkurt ile aynı sebepten dolayı tartıştı. Tartışma arbedeye dönüşünce kalp rahatsızlığı olduğu öğrenilen Efrahim Kızıltan bina içinde fenalaştı. Efrahim Kızıltan'ı eşi Nazmiye Kızıltan eve alarak sakileştirmeye çalıştı. Bu arada, olay yerine ambulans ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Kızıltan'ı tüm müdahalelere rağmen kurtaramadı.

Efrahim Kızıltan'ın, "Babamın zaten kalbinden rahatsızlığı vardı. Tedavi görüyordu. Ayakkabıları dışarıda çıkarma tartışması yüzünden başlamış olay. Daha önce de bu konu yüzünden bizimkilerle ev sahipleri tartışmışlardı" dedi.

Polis, olaya karıştıkları öne sürülen ev sahibi Döndü Bozkurt ve gelini Sevda Bozkurt'u gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.