Yaklaşık bir yıldır karaciğer tedavisi gören Özeren'in durumu iki hafta önce ağırlaştı. Esenler'deki Hayat Hastanesi'ne yatırılan Özeren, tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti.

Şarkıcının arkadaşları, Özener'in beş parasız olduğunu ve yardıma muhtaç olduğunu sosyal paylaşım sitelerinde duyurmuştu.

Cemil Özeren  kimdir?

Cemil Özeren (d. 1966, ö. 2012), Türk müzisyen. Ayna  grubunun üyesi olan Cemil Özeren 1996 yılında ünivesiteden arkadaşı Erhan Güleryüz ile birlikte Ayna grubunu kurmuşlardır.

Üniversite eğitimini İzmir'de tamamladıktan sonra İstanbul'a albüm yapmaya gelir. Gittiğin Yağmurla Gel ile başlayan bu yolculuk 2002 senesinde Bostancı Durağı albümünden sonra son bulmuş. Erhan Güleryüz ile Cemil Özeren yollarını ayırmıştır. Daha sonra Destan grubuna katılan Cemil Özeren, bu sene başında çıkarttığı Cemi Cümle isimli solo albümle tekrar zirveye çıkmaya çalışsada başarılı olamadı. 2002 yılında gruptan ayrılan Cemil Özeren, katıldığı Bak Kim dansediyor yarışmasındada başarılı bir performans sergilemişti.