Bartın'ın Ulus ilçesi Kumluca beldesine bağlı köyde çıkan yangında, bir kişi 90 yaşındaki sara hastası babasını alevlerin arasından kurtardı.

Edinilen bilgilere göre, yangın, Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesi Kızıllar köyünde bulunan 2 katlı kerpiç evde meydana geldi. Tarlaya çalışmaya gittikleri esnada evinin yandığı haberi gelen Mustafa E. kısa sürede eve gitti. Evin ikinci katında bulunan sara hastası olan 90 yaşındaki babası Hasan E.'yi alevlere rağmen kurtardı. Kumluca İtfaiyesi tarafından yangına müdahale edildi. Söndürme çalışmalarından sonra evin büyük bir kısmı küle dönüştü. İlk yapılan incelemelerde yangının elektrik kontağından çıktığı belirtildi.

Yangından babasını kurtaran Mustafa E., "Sabah saat 10.00'da evden çıkıp bahçeye çalışmaya gittim. Bahçemde çalışırken saat 11.30 civarında cep telefonum çaldı ve evimin yandığını söylediler. Geldiğimde evim yanıyordu hemen 90 yaşında olan sara hastası babamı üst kattan aşağı indirdik ve tam o esnada biz kapıdan çıkar çıkmaz üst kattaki tüp patladı. İki kat arası betonarme olmadığı için yangın alt kata geçti ve alt katta bulunan tüpte patladı. Tahminimce televizyon ve buzdolabı da o anda patladı. Yangını durduramadık evimiz tamamen yandı bir toplu iğnemi bile alamadım" dedi.

Evi yanan mağdur aile akrabalarının evine sığınırken, Ulus Kaymakamlığı'na yardım başvurusunda bulundukları ifade edildi.