Trabzon'da merdivenden düştüğü için getirildiği hastaneden, iddiaya göre bir sorunu olmadığı belirtilerek gece taburcu edilen, aynı günün sabahı ise bağırsağının patladığı anlaşılarak ameliyata alınan 56 yaşındaki Ahmet Düzenli, 15 gün süren yaşam savaşını kaybetti. Ailenin ihmal iddialarının araştırıldığını belirten Ktü Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, olayla ilgili soruşturma başlatılması için dekanlığa yazı yazdıklarını söyledi.
Olay 13 Kasım'da Değirmendere Mahallesi'nde meydana geldi. Selvi Sokak'taki evinden çıkarken merdivenlerden düşerek yaralanan Ahmet Selvi, şiddetli karın ağrısı şikayetiyle Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Karnında sıvı birikimi olduğu belirlenen Düzenli, Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevk edildi.

'CİDDİ BİRŞEY YOK' DENİLİP EVE GÖNDERİLDİ
Yakınlarının iddialarına göre Düzenli, bazı tahliller yapıldıktan sonra durumunun ciddi olmadığı belirtilerek gece geç saatlerde taburcu edildi. Ancak saat 02.30 sıralarında aşırı karın ağrısı çekmeye başlayan Ahmet Düzenli, ambulansla tekrar Ktü Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldırıldı ve barsağının patladığı anlaşılınca saat 07.00'de ameliyata alındı. Ameliyat sonrası kendine gelemeyen ve o günden bu yana Yoğun Bakım Ünitesi'nde tutulan Ahmet Düzenli, dün saat 17.30 sıralarında yaşamını yitirdi. Düzenli'nin cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İHMAL İDDİASI ARAŞTIRILACAK
Ailenin ihmal iddialarıyla ilgili açıklamada bulunan Ktü Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, olayla ilgili soruşturma açılması için dekanlığa yazı yazdıklarını belirterek, "Dosyasını inceledik. İlk geldiğinde hastanın tüm tetkikleri yapılmış ve ciddi bir durum bulunmamış. Yakınlarının isteğiyle de gece taburcu edilmiş. Ancak açılacak soruşturma sonucunda ihmal olup olmadığı ortaya çıkacak ve gereği yapılacak" dedi.