2012-2013 yılı boyunca yapılan çalışmaların ürününü  Devlet Tiyatrosu Atapark Haluk Ongan Sahnesi’nde bir etkinlikle sergileyen Black Sea Dance Akademisi’in eğitmenleri ve öğrencileri büyük beğeni topladı.

“Ver bana elini kaldıralım engelleri” Sloganıyla yola çıkan Özel  Eğitim ve Yol İş Sendikası İlköğretim Okulu öğrencilerinin bir aradaki  gösterisiyle başlayan programda sırasıyla Salsa, Rueda de casino salsa, Bachata, Cha cha cha, Tango, Balada Boa gibi dans gösterileri okulun eğitmenleri ve öğrencileri tarafından sahnelendi.

Gecede ayrıca;  eğitmenlerden Deniz Zeynep Kozalak ve Ali Can Yıldırım’ın hazırladığı minik kızlardan oluşan  dans ekibinin yanı sıra, Nilgün Çakır’ın hazırlayıp Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu Modern Dans Grubu , kız folklor ve harmandalı ekibi ile  Akçaabat Erkek Horon Ekibi de  yer aldı. Gecenin en büyük alkışı  ise Black Sea Dance Akademisi  eğitmen ve öğrencilerinden oluşan roman show gösterisi ile okulun başkanı ve eşi Nilgün-Şenol Çakır çiftinin tango gösterisine gitti.

Programın sonunda bir konuşma yapan dernek başkanı Şenol Çakır Black Sea Dance Academy’nin sadece dans eğitimiyle kalmayıp sağlıklı yaşam için pilates, fitness, zumba gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra enstrüman kursları, halk dansları ve geleceğimiz olan çocuklar için de çalışmalar yaptıklarını belirterek  “ Bu akşam burada bir yılın emeğini sergiledik. Bu gösterileri sizlere sunabilmek için çok çalıştılar. Bunun için tüm dans eğitmenlerimize, üyelerimize ve  sponsor olan dostlarımıza , bizimle birlikte olan tüm yürekli  insanlara selam olsun diyor, hepinize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.